15.2.19

Μια... ωραία ατμόσφαιρα...



...στις κοπές πίτας της ΝΔ...

Οι πίτες της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη κόβονται παρουσία του… «κομμένου» υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Ορφανού. Κι αυτό είναι πρόβλημα μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά δείχνει, αφού αυξάνει τον εκνευρισμό στους...
σημερινούς επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού, αν και ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος, Νίκος Ταχιάος, συνεχίζει τις ασκήσεις ψυχραιμίας, αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο.

Το κακό ξεκίνησε έναν μήνα πριν, στην κοπή πίτας της κομματικής οργάνωσης του Ε’ Διαμερίσματος, και συνεχίστηκε προχθές στα κεντρικά γραφεία του κόμματος όπου έκοβε πίτα η ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα. Νίκος Ταχιάος και Γιώργος Ορφανός έδωσαν το «παρών», υπήρξαν εκνευρισμός και αμηχανία, ο κ. Ταχιάος πήρε τον λόγο, ο κ. Ορφανός όχι, έριξε και σπόντες ο πρόεδρος της διοικούσας Τάσος Σπηλιόπουλος για εκείνους που αφού δεν πήραν το χρίσμα άρχισαν να… το παίζουν ανεξάρτητοι.

Ολοι εννόησαν ότι αυτό αφορούσε τον κ. Ορφανό, που παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις του κόμματος, αλλά σε δεύτερο επίπεδο τα «σκάγια» παίρνουν και τους άλλους γνωστούς υποψήφιους του χώρου, όπως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Μάκης Κυριζίδης, ο Χάρης Αηδονόπουλος, χωρίς να μπορεί να βγει από το κάδρο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Καθένας από όλους τους υποψήφιους της Δεξιάς ή Κεντροδεξιάς έχει ήδη κοντά του γνωστά κομματικά στελέχη της πόλης, ενώ θρυλούνται και ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα που θα εκπλήξουν. Ο κ. Ορφανός μάλιστα θα κάνει ανακοινώσεις την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Η κόντρα, όμως, που κρατιέται αυτή τη στιγμή σε ένα επίπεδο, μπορεί να ξεφύγει οποτεδήποτε. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη όταν πριν από μερικές μέρες ο κ. Σπηλιόπουλος είπε στη διοικούσα της Ν.Δ. ότι όσα στελέχη δεν στηρίξουν Ταχιάο θα «απαλλαγούν» από τα καθήκοντά τους.

Το «γάντι» σήκωσε αρχικά ο κ. Ορφανός, που δήλωσε ότι «αν είναι να διαγράψει η Ν.Δ. άλλους, γιατί δεν διαγράφει τον επικεφαλής;».

Χθες στη δήλωση Σπηλιόπουλου απάντησε επιθετικά και ο κ. Κυριζίδης, δηλώνοντας ότι «κάθε μέρα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αφήνουν πίσω τις επιλογές των κομματικών ιερατείων, αψηφούν τις αστείες απειλές διαγραφών, κλείνουν τα αυτιά τους στη λάσπη και σκέπτονται τη “Θεσσαλονίκη Θετικά”».

Χθες επίσης ο κ. Ορφανός αντεπιτέθηκε επικοινωνιακά στο κομματικό μπλόκο με δυο συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη.

Η δεύτερη ήταν γεμάτη εκπλήξεις πολιτικού και αθλητικού περιεχομένου, αφού ο κ. Ορφανός, δηλωμένος ΠΑΟΚτζής, συναντήθηκε στο γραφείο του με… ομάδα πρωτοβουλίας φιλάθλων του Αρη.

Κατανοητό να είναι εκεί ο Γιάννης Βένος, πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Παικτών του Αρη, αλλά αυτό που προκάλεσε την περιέργεια ήταν η παρουσία του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου.

Η συνάντηση θα είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν στην αντιπροσωπεία της ομάδας πρωτοβουλίας παρευρισκόταν και το μέλος της, δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης…

Εννοείται ότι η ίντριγκα άναψε στη Θεσσαλονίκη πριν διευκρινιστεί ότι η ομάδα αυτή είχε επισκεφθεί την προηγούμενη μέρα και τον Νίκο Ταχιάο, γνωστό υποστηρικτή του Αρη.

Απόστολος Λυκεσάς

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: