15.2.19

Γονείς ληστή αποζημίωσαν όλα τα θύματα του...

Ο 34χρονος Α.Τ. είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστημάτων ψιλικών της Θεσσαλονίκης. Είχε διαπράξει οκτώ ληστείες σε Σταυρούπολη, Εύοσμο και Χαριλάου. Έμπαινε στα...
καταστήματα προσποιούμενος τον πελάτη και μόλις έμενε μόνος με τον υπάλληλο έβγαζε μαχαίρι και ζητούσε τα χρήματα της ταμειακής μηχανής.

Το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου ο 34χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την δημοσιοποίηση των στοιχείων του καθώς και φωτογραφιών με το πρόσωπό του με στόχο «την προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων».

Οι γονείς του δράστη αποζημίωσαν τα θύματα του τοξικομανή γιου τους
Η σύλληψη του Α.Τ. ήταν ένα βαρύτατο πλήγμα για την οικογένειά του. Ο ίδιος δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι έχει μετανιώσει για όσα έκανε.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 34χρονος είναι τοξικομανής και διέπραττε τις ληστείες για να βρει χρήματα για τη δόση του. Η οικογένειά του αποφάσισε να δράσει. Οι γονείς του 34χρονου πήραν την απόφαση να αποζημιώσουν όλα τα θύματα των ληστειών που διέπραξε.

Μέσω του δικηγόρου τους ήρθαν σε επαφή με τα θύματα. Ο δικηγόρος εξέφρασε σε κάθε έναν ξεχωριστά την ειλικρινή συγγνώμη των γονέων και του δράστη. Επέστρεψε τα χρήματα στο ακέραιο. Πρόκειται για ποσά από 100 έως 500 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση το ποσό ήταν 2.000 ευρώ.

Η οικογένεια του Α.Τ. θέλει να τον σώσει εντάσσοντάς τον σε κέντρο απεξάρτησης
Ο Α.Τ. εργαζόταν ως επαγγελματίας οπλίτης, ενώ υπήρξε και αθλητής. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν ως οδηγός ταξί, δουλειά από την οποία σταμάτησε τον Νοέμβριο του 2018. Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την τοξικομανία του και σύντομα θα έμπαινε σε πρόγραμμα για ψυχική απεξάρτηση. Ωστόσο, στο ενδιάμεσο «κατρακύλησε» και επέστρεψε στην εξάρτησή του.

Ο 34χρονος κρατείται προσωρινά στις φυλακές Διαβατών, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμεί το αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η τοξικομανία του. Έχει υποβληθεί ήδη αίτημα αντικατάστασης της φυλάκισης με εγκλεισμό σε θεραπευτικό κατάστημα...

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: