12.2.19

Επιχείρηση «εξομάλυνση σχέσεων με Γερμανία»...

Αφού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον...
κόσμο, επιλέγοντας να «χαϊδέψει» το ακροδεξιό του ακροατήριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί τώρα να γεφυρώσει το χάσμα που ο ίδιος δημιούργησε με τον πιο σημαντικό του εταίρο στην Ευρώπη. Τη Γερμανία.

Η μέχρι πρότινος τυπικότατη σχέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ηγεσία της Γερμανίας είχε αποτυπωθεί και στην άνευ δημοσιότητας και έκτασης, συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν η γερμανίδα καγκελάριος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον περασμένο μήνα.

Κάτι βέβαια που όπως αντιλαμβάνονται στην «Πειραιώς» δεν βοηθάει, ειδικά μπροστά σε ενδεχόμενο ανάληψης της διακυβέρνησης, το οποίο όπου σταθεί και όπου βρεθεί οποιοδήποτε «γαλάζιο» στέλεχος, διακηρύσσει.

Στο πλαίσιο αυτό τόσο η πολυδιαφημισμένη Σύνοδος του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα, όσο και η συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιρειών, παρουσία μάλιστα και του γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, δείχνουν τις «γαλάζιες» προθέσεις, οι οποίες όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα εντείνονται, προκειμένου η στήριξη του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας στη Νέα Δημοκρατία, να είναι απόλυτη και χωρίς αστερίσκους.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: