8.2.19

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείτε που δε σας επέτρεψα να γίνετε ένας νέος Σαμαράς...


Καμμένος: Κάποτε ψήφιζαν τα δέντρα, τώρα ψηφίζουν οι καρέκλες

Κόντρα με Καβάφη και Ματρόζο...

«Μετά την ομιλία μου θα διαγράψω τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο» είπε ο Πάνος Καμμένος, αφού προηγουμένως είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από την επιχειρούμενη διάλυση του κόμματος των ΑΝΕΛ. «Έχετε πλειοψηφία με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους αποστάτες από τους ΑΝΕΛ και Το Ποτάμι», είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας, κοιτώντας προς την πλευρά που καθόταν ο πρωθυπουργός, για να τον κατηγορήσει στη συνέχεια ότι παρέδωσε το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς.

Στο σημείο αυτό, ο...
Καμμένος αναφέρθηκε στον μεγάλο αντίπαλο του, Ανδρέα Παπανδρέου, πλέκοντας του το εγκώμιο γιατί δεν παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ακόμη, αναφερόμενος στους «αποστάτες» των ΑΝΕΛ, πως κάποτε ψήφιζαν τα δένδρα, τώρα ψηφίζουν καρέκλες.

Η απάντηση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση που στήριζε για τέσσερα χρόνια, αλλά ευτυχώς το αντιλήφθηκε αυτό γρήγορα. «Θα με ευγνωμονείτε, γιατί δεν επέτρεψα να γίνετε ένας νέος Σαμαράς», είπε.

Ο πρωθυπουργός του αφιέρωσε μάλιστα κι ένα ποίημα του Καβάφη (για την πόλη που θα τον ακολουθεί) ενώ ο κ. Καμμένος του απάντησε με ένα άλλο ποίημα του Γεώργιου Στρατήγη, «ο Ματρόζος» (στο σημείο όπου ο Σπετσιώτης μπουρλοτιέρης προσπαθεί να δει τον άλλον μπουρλοτιέρη, υπουργό Ναυτικών, Κωνσταντίνο Κανάρη): Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν κι εσέ δε θα φορούσαν στέμμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: