23.2.19

Πρόβα στρατιωτικής εισβολής στη Βενεζουέλα...


Σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και οπαδών της δεξιάς αντιπολίτευσης στα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας οδήγησε το σχέδιο των ΗΠΑ και της Κολομβίας να παραβιάσουν τα σύνορα της Βενεζουέλας με το πρόσχημα της...
μεταφοράς «ανθρωπιστικής βοήθειας» – κίνηση την οποία έχει καταδικάσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και ο Ερυθρός Σταυρός.



Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press, o αυτοανακυρηχθέντας «πρόεδρος» της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, μετέβη στην Κολομβία με ελικόπτερο των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων, που φέρονται να συμμετέχουν πλέον ενεργά στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων της Βενεζουέλας.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φέρεται να δείχνει τον Γκουαϊδό να ανεβαίνει σε ελικόπτερο με διακριτικά της Κολομβιανής πολεμικής αεροπορίας.



Υπενθυμίζεται ότι η Βενεζουέλα έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας από άλλες πηγές και τον ΟΗΕ αλλά ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, υποστηρίζει ότι το ανθρωπιστικό καραβάνι που οργάνωσαν οι ΗΠΑ και η Κολομβία αποτελεί βιτρίνα επερχόμενης στρατιωτικής εισβολής.

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ, κάλεσε τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας και να σταματήσει την εφαρμογή του σχεδίου που έχει καταστρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Την οργάνωση της αμερικανικής αποστολής έχει αναλάβει η κολομβιανή κυβέρνηση σε συνεργασία με την κρατική υπηρεσία USAID των ΗΠΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε σειρά ενεργειών για την ανατροπή εχθρικών προς τις ΗΠΑ κυβερνήσεων.

Κολομβιανές πηγές αναφέρουν ότι στρατιώτες της Βενεζουέλας «αυτομόλησαν» προς την Κολομβία. Την πληροφορία διαψεύδουν απεσταλμένοι του λατινοαμερικάνικου δικτύου Telesur που ανέφεραν ότι μέλη της δεξιάς αντιπολίτευσης έκλεψαν «θωρακισμένα οχήματα του στρατού τη Βενεζουέλας και με αυτά επιχείρησαν να διαλύσουν συνοριακά περάσματα».

Προκειμένου να αποφύγει παρόμοια επεισόδια η κυβέρνηση Μαδούρο έκλεισε προσωρινά τα σύνορα με τη Βραζιλία – η ακροδεξιά κυβέρνηση της οποίας αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή τον αυτοανακυρηχθέντα «πρόεδρο» της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊντό. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια γυναίκα που έχασε τη ζωής της κοντά στα σύνορα Βραζιλίας-Βενεζουέλας ύστερα από συγκρούσεις με την αστυνομία.

Την ίδια στιγμή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μετακινήσεις στρατευμάτων της Βραζιλίας προς τα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: