16.2.19

Φωτιά στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ...


Πανικός επικράτησε το πρωί στον χώρο των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, μεταξύ περίπου 1500 ατόμων, όταν...
από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε φωτιά στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Πληροφορίες πάντως ανέφεραν ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό της ΔΕΗ, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα.

Σήμερα, στις εγκαταστάσεις ήταν προγραμματισμένοι οι Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης Νοτίου Ελλάδος για Παμπαίδες και Παγκορασίδες. Στο χώρο βρίσκονταν ήδη περίπου 600 παιδιά γεννημένα το 2005 και το 2006 όπως και γονείς, προπονητές, γιατροί, διοργανωτές κριτές και άλλοι..

Μετά από λίγο έφτασε η Πυροσβεστική που έσβησε τη φωτιά ενώ το κολυμβητήριο είχε γεμίσει καπνό. «Ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε στο μηχανοστάσιο του κλειστού κολυμβητηρίου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας (ΟΑΚΑ) υποχρέωσε σε ματαίωση του πρωινού προγράμματος των Χειμερινών κολυμβητικών αγώνων. Κατόπιν τούτου η ΚΟΕ μεταφέρει τους αγώνες σε αλλά κολυμβητήρια της Αττικής», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία. Και το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώθηκε ως εξής:

Σήμερα: (16/2): Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά. Ώρα έναρξης: 18.00

Κυριακή (17/2): Εθνικό κολυμβητήριο Νίκαιας. Ώρα έναρξης: 09.00

Κυριακή (17/2): Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά. Ώρα έναρξης: 16.00

Κακή συντήρηση

Το σημερινό συμβάν, δεν είναι το πρώτο στις εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, των οποίων η κακή συντήρηση είναι πλέον εμφανέστατη. Αλλωστε την περασμένη Τετάρτη, στον ημιτελικό του Κυπέλλου μπάσκετ Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού υπήρξαν διαδοχικές διακοπές ρεύματος που προκάλεσαν πρόβλημα στον φωτισμό.

Εξάλλου, πριν από μία εβδομάδα είχαν γίνει εργασίες στον συγκεκριμένο υποσταθμό. Μάλιστα, πριν από περίπου ένα μήνα ένας ηλεκτρολόγος κινδύνευσε χάσει την ζωή του στο ΟΑΚΑ. Το Σάββατο (19/1) βυθίστηκε στο... σκοτάδι λόγω μπλακ άουτ που σημειώθηκε έπειτα από πρόβλημα σε μία ασφάλεια στο κολυμβητήριου των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Συνεργείο της ΔΕΗ προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα κι ένας ηλεκτρολόγος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του, καθώς "τινάχθηκε" από το ρεύμα, ενώ το ματς της ΑΕΚ με το Περιστέρι διεξήχθη την επόμενη μέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα υπήρξε πρόβλημα με την γεννήτρια του ΟΑΚΑ, την οποίο καθημερινά προσπαθούσαν να επισκευάσουν αλλά όταν την επαναλειτουργούσαν, διαπίστωναν νέα βλάβη.


Αντώνης Φουντής

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: