12.2.19

Τα κόκκινα δάνεια βάζουν τέσσερις υπουργούς στο «κόκκινο»...

Το θέμα των κόκκινων δανείων είναι τόσο σοβαρό, που τις προηγούμενες ημέρες είχε δημιουργήσει και...
εσωτερικές έριδες στην κυβέρνηση. 

Τέσσερις κορυφαίοι υπουργοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν γιατί πολύ απλά οι αφετηρίες τους είναι διαφορετικές. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιάννης Δραγασάκης στην  παρούσα φάση δεν έχουν τίποτα κοινό σε ό,τι αφορά τις προτάσεις τους για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ταυτόχρονα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο κ. Λιάκος που ασχολούνται με το ίδιο θέμα δεν έχουν τις ίδιες απόψεις και έτσι υπάρχει το φαινόμενο να μην μπορούν τέσσερις υπουργοί να συνθέσουν μια ενιαία πρόταση. Πόσω μάλλον όταν στις συσκέψεις που γίνονται υπό τον πρωθυπουργό παρατηρείται γενική διαφωνία και διάσταση απόψεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ότι το θέμα των πλειστηριασμών μπορεί να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου». Η χρονιά είναι δύσκολη και γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω των εκλογών. Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση ούτε που θέλει να ακούσει ότι θα παραμείνουν πολιτικά ακάλυπτοι οι δανειολήπτες.  Και όπως παρατηρούσε έναν αξιωματούχος για να δείξει ότι αν δεν υπάρξει λύση υπάρχει και άλλος δρόμος , «το πολύ, πολύ να καταγγείλουμε τους δανειστές» για άλλη μια φορά, έλεγε με νόημα.

Βεβαίως παρόμοια περιθώρια  όπως τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τους δανειστές και από κάτω από το τραπέζι έκανε όλα τα χατίρια, δεν υπάρχουν. Όχι γιατί δεν είναι ικανοί στην κυβέρνηση για κάτι τέτοιο, απεναντίας, αλλά γιατί ξέρουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε σε κίνδυνο συνολικά την πορεία της οικονομίας και το αφήγημα της κυβέρνησης του ότι «όλα πάνε καλά». 

Σε περίοδο εκλογικής αναμέτρησης όσο λιγότερα είναι τα ρίσκα που αναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας  τόσο καλύτερα για εκείνον παρατηρούν αρκετοί και φαίνεται πως αυτό η κυβέρνηση το κάνει πράξη διαφυλάττοντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα η κομισιόν και οι δανειστές να μας βγάλουν κόκκινη κάρτα...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: