16.2.19

Αυτή τη φορά η αναλγησία «χτύπησε» στην Πρέβεζα...


Στην αρχή έμοιαζε με κακόγουστο αστείο: λίγο καιρό μετά την πρωτοφανή αναλγησία του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας σε βάρος της 53χρονη καθαρίστριας από το Βόλο, υπόθεση η οποία...
φαίνεται ότι θα έχει (και λόγω των σφοδρών αντιδράσεων) θετική εξέλιξη, μία παρόμοια περίπτωση είδε αυτήν την εβδομάδα το φως της δημοσιότητας. 

Όπως ανέφερε πρώτη η τοπική ιστοσελίδα prevezatoday.gr, αντιμέτωπη με την Δικαιοσύνη (;), βρίσκεται αυτή τη φορά μια πολύτεκνη μητέρα, καθαρίστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, γιατί πλαστογράφησε στο απολυτήριο Δημοτικού την ημερομηνία.

Είχε προσληφθεί ως βοηθός θαλάμου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το 2003, όταν ήταν έγκυος στο 11ο παιδί. Σήμερα έχει 13 παιδιά, ανάμεσά τους 4 ανήλικα, με τα οποία ζει στο Ριζοβούνι της Πρέβεζας.

Το Δικαστήριο πρωτόδικα έκρινε ένοχη την 50χρονη Δ.Κ. για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος και της επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης 8 ετών (!).

Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εργαζόμενη δεν παρουσιάστηκε στο εδώλιο λόγω προβλημάτων υγείας και είχε κάνει αίτημα για αναβολή όμως το Δικαστήριο το απέρριψε και πραγματοποιήθηκε η δίκη ερήμην της κατηγορουμένης.

Η πρωτόδικη ποινή, λόγω ασκήσεως εφέσεως, έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και η καθαρίστρια δεν πέρασε την είσοδο της φυλακής. Η έφεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί τις 5 Μαρτίου στα Ιωάννινα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

«Ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με αξιοπρέπεια»
Την είδηση, ακόμα μία είδηση που αναδεικνύει τα περίεργα αντανακλαστικά και την ιδιαίτερη μεροληψία ορισμένων λειτουργών της δικαιοσύνης, επιβεβαίωσε η ίδια η πολύτεκνη καθαρίστια καθώς και ο δικηγόρος της, μιλώντας σε ΜΜΕ. 

«Ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με αξιοπρέπεια. Φοβόμουν για τις κόρες μου, για τα αγόρια μήπως μπλέξουν… έπρεπε να δουλέψω. Τελείωσα το Δημοτικό το σχολικό έτος 1979-1980 και εγώ το άλλαξα σε 1980-1981», λέει η Δ.Κ. στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες για την οικογένειά της το 2001, την ανάγκασαν να πλαστογραφήσει την ημερομηνία του απολυτηρίου Δημοτικού, ώστε να κάνει αίτημα πρόσληψης για καθαρίστρια. 

«Όταν βγήκε η προκήρυξη, είχα 10 παιδιά και περίμενα το 11ο. Αυτό ήταν το αμάρτημα. Και να μην δικαστώ και να με αθωώσουν, αν χάσω τη δουλειά μου, κάτι πρέπει να κάνω. Εχω τέσσερα ανήλικα και εννοείται ότι πρέπει να τα μεγαλώσω», προσθέτει η ίδια στο news247.gr:

«Δεν πλαστογραφήσαμε για να γίνουμε γιατροί. Πληρώνουμε ένα λάθος που δεν είναι τόσο μεγάλο. Δεν ντρεπόμαστε για αυτό που κάναμε εγώ και η κυρία από το Βόλο. Ούτε το κράτος κλέψαμε. Ισα-ίσα δουλέψαμε γι' αυτό και ακόμη δουλεύουμε για να βγάλουμε τα παιδιά μας αξιοπρεπώς στην κοινωνία.

Δεν ηθελα να βγουν οι κόρες μου στο δρόμο και τα αγόρια μου να γίνουν ναρκομανείς. Περνούσαμε ένα μαρτύριο με τον άντρα μου και τα παιδιά μου. Δεν ήξερε κανείς τίποτα. Είχα πρόβλημα υγείας και όμως ούτε καν με άκουσαν στο δικαστήριο. Δεν μετάνιωσα, ούτε μετανιώνω, αν χρειαζόταν θα το ξανάκανα, τα παιδιά μου μεγαλώνω, δεν κάνω κάτι άλλο. Και τα μεγαλώνω τίμια».





«Ήθελε να μην χάσει τη θέση κι επέλεξε να πλαστογραφήσει το χαρτί ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον την ευπρεπή διαβίωση των ανήλικων -τότε- παιδιών της», συμπληρώνει, επίσης στο News 247 o δικηγόρος της, Βασίλης Καραβίδας.  Ο κ. Καραβίδας πρόσθεσε πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από 10-12 χρόνια και οδηγήθηκε στο ακροατήριο όπου απερρίφθη το αίτημα αναβολής. Ήταν κλινήρης με καρδιακό πρόβλημα, είχε βάλει απινιδωτή και δικάστηκε ερήμην αλλά της έδωσαν αναστολή.



Τ.Γ.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: