19.2.19

«Νόμιζα πως αστειεύεται ο Πολάκης»...

Δήλωση Στουρνάρα για τη συνομιλία...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ηχογράφηση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τον...
έλεγχο της ΤτΕ στο δάνειο που έλαβε από την Attica Bank.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον διάλογο που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα – και επιβεβαίωσε την ύπαρξή του ο κ. Πολάκης μέσω του λογαριασμού του στο Facebook- ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε από τον κεντρικό τραπεζίτη, μόλις ολοκληρωθεί η  έρευνα του δανείου του, η ΤτΕ να ασχοληθεί με σειρά δανείων που έχουν χορηγηθεί από τραπεζικά ιδρύματα σε κόμματα και πολιτικούς.

Πάντως, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΤτΕ με συμμετοχή στελεχών της Attica Bank διαπιστώθηκε πως το δάνειο που έλαβε ο κ. Πολάκης ήταν σύννομο. Πηγές της ΤτΕ, είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά πως το δάνειο «είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς της Attica Bank» και πρόσθεταν: «Δεν υπάρχει άλλο πολιτικό πρόσωπο το οποίο να λάβει δάνειο από τη συγκεκριμένη τράπεζα. Το θέμα κλείνει για την ΤτΕ».

Στουρνάρας: Νόμιζα πως αστειεύεται ο κ. Πολάκης

Για την ηχογράφηση πήρε θέση ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ανέφερε ότι θεώρησε πως ο συνομιλητής του αστειεύεται όταν του είπε ότι τον καταγράφει. Ανέφερε επίσης πως είπε στον κ. Πολάκη πως «εγώ κύριε, δεν συνηθίζω να γράφω τους συνομιλητές μου».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα αποσπάσματα της συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως δεν περιλαμβάνονται ούτε τα μισά απ όσα διημείφθησαν, υπονοώντας ότι ο κ. Πολάκης «προσάρμοσε» κατά το δοκούν τη συνομιλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνομιλία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, επικοινώνησε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του...

newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: