15.2.19

Τέλος η κυβέρνηση Σάντσεθ...

Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία...

Στις 28 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εθνικές εκλογές στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου. Η...
κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού «έπεσε» μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού από το Κοινοβούλιο.

Αυτές θα είναι οι τρίτες εθνικές εκλογές στην Ισπανία μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, γεγονός που επιβεβαιώνει την παρατεταμένη πολιτική κρίση στη χώρα με το ζήτημα της Καταλονίας να παραμένει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ «έπεσε» καθώς δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός από το ισπανικό Κοινοβούλιο, όπου τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ακολούθησαν τη γραμμή της αντιπολίτευσης και καταψήφισαν.

Ο ίδιος ο απερχόμενος πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου αισιόδοξος για τις εκλογικές επιδόσεις του Σοσιαλιστικού κόμματος, ενώ υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησής του, η οποία άντεξε κάτι λιγότερο από εννέα μήνες.

«Ανάμεσα στο να μην κάνουμε τίποτε και να συνεχίσουμε χωρίς προϋπολογισμό και στο να δώσουμε τον λόγο στους Ισπανούς, επιλέγω το δεύτερο. Η Ισπανία χρειάζεται να συνεχίσει να προχωρεί, να προοδεύει με ανεκτικότητα, σεβασμό, μετριοπάθεια και κοινή λογική», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Πρότεινα την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την 28η Απριλίου», είπε.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 28 Απριλίου, ενώ στις 26 Μάη στη χώρα είναι προγραμματισμένες τριπλές κάλπες: δημοτικές εκλογές, περιφερειακές και ευρωεκλογές.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η ισπανική ακροδεξιά είναι εκείνη που «τρίβει τα χέρια» της, καθώς το κόμμα Vox συγκεντρώνει όλο και πιο υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ενώ ήδη συμμετέχει στην τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: