15.2.19

Ψάχνει... νέα σχέση με τη Γερμανία...




Το ότι οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ και τη Γερμανία έχουν διαταραχθεί μετά το «όχι» της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι γνωστό. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, αλλά και επειδή δεν νοείται ένας...
αρχηγός της ΝΔ να έχει... κακή σχέση με το Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτές τις ημέρες εκμεταλλεύεται την παρουσία του στο Μόναχο προκειμένου να επανεκκινήσει τη σχέση του με τη Γερμανία. 

Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος στο ραντεβού που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία της CDU, Άνεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ, με την οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για περισσότερες από δύο ώρες –καθώς εκτός του τετ α τετ, κάθονταν δίπλα δίπλα και στο δείπνο στο Μόναχο, μετά την εκδήλωση όπου μιλούσε η Κάρενμπαουερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Σημειωτέον ότι «προξενητής» για το ραντεβού ήταν ένας σύμμαχος της γερμανίδας πολιτικού που ήδη «ξεπληρώνει» τα... γραμμάτια της στήριξης που λαμβάνει από την ΝΔ: ο λόγος για τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον υποψήφιο της ευρω-Δεξιάς για την προεδρία της Κομισιόν, που έχει αναλάβει να προωθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα υψηλά σαλόνια της ευρωπαϊκής πολιτικής.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: