15.2.19

Κινδυνεύει με αποβολή από την Euroleague ο Ολυμπιακός...

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κίνδυνο υποβιβασμού, κάτι που ενδέχεται να φέρει και αποβολή από την Euroleague! Διαβάστε τι...
αναφέρουν οι όροι και οι κανονισμοί της διοργάνωσης.

H απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού για αποχώρηση από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ενδέχεται να αλλάξει ριζικά την κατάσταση και το status των «ερυθρόλευκων» και φυσικά του ελληνικού μπάσκετ.

Μετά την χθεσινή (14/2) ανακοίνωση και με βάση όσα ειπώθηκαν στην επίσημη απολογία, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ο Ολυμπιακός έχει τονίσει πως δεν θα κατέβει ξανά σε «αιώνιο» ντέρμπι αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές, ζήτησε να τιμωρηθεί με -1 και με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΟΚ και γνωρίζει πως σε περίπτωση υποτροπής (αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο) ελοχεύει ο κίνδυνος της διαγραφής του σωματείου και του υποβιβασμού.

Αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το... ακραίο σημείο, τότε οι «ερυθρόλευκοι» (που στο μεταξύ «ψάχνονται» για να αγωνιστούν σε κάποια λίγκα όπως η Αδριατική ή η VTB) θα έχουν τεράστια προβλήματα με την συμμετοχή τους στην Euroleague. Μπορεί το συμβόλαιο της ομάδας να είναι «κλειστό», όμως οι κανονισμοί και οι όροι συμμετοχής της διοργάνωσης αναφέρουν πως όλα μπορούν να αλλάξουν, αν δεν υπάρχει συμμετοχή του συλλόγου στο εγχώριο πρωτάθλημα!

Στο κομμάτι λοιπόν των κριτηρίων για να λάβει μέρος μία ομάδα στην Euroleague, αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο Άρθρο 5 παράγραφος 3η: «Συμμετοχή στο εγχώριο πρωτάθλημα, εκτός αν υπάρχει εξαίρεση από το διοικητικό συμβούλιο, αν η ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί εναντίον της δικής της θέλησης».

Επιπρόσθετα, η Euroleague έχει ορίσει και ειδικές συνθήκες, στις οποίες μπορεί να τιμωρηθεί μία ομάδα με συμβόλαιο.

Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 6 αναφέρονται κατά σειρά:

6.1: Το συμβούλιο της Euroleague έχει το δικαίωμα να διακόψει ή να τιμωρήσει προσωρινά ένα συμβόλαιο, για έναν από τους παρακάτω λόγους:

6.1.2: Αν το κλαμπ έχει σταματήσει να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις των κανόνων της Euroleague για οποιονδήποτε λόγο εκτός του συμβολαίου.

6.1.4: Αν στην σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο σύλλογος βρίσκεται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας του εγχώριου πρωταθλήματος.

Έτσι, γίνεται προφανές πως αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με βάση τον κώδικα της ΕΟΚ και αποφασίσει να μην κατέβει στο ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την 19η αγωνιστική της Basket League λόγω μη ορισμού ξένων διαιτητών, τότε δεν αποκλείεται να τεθεί σε... αμφιβολία η συμμετοχή του και το συμβόλαιό του στην Euroleague!...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: