11.2.19

Είδες το Reuters!...

Το είπε και το Reuters μας πληροφορεί το ιστολόγιο του ομίλου Μαρινάκη. Κάτω από τον τίτλο «Reuters: Ο Τσίπρας προσπαθεί να επανεκλεγεί αλλά δεν του βγαίνει» αναπαράγεται μεταφρασμένο στα...
ελληνικά το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του πρακτορείου από την  Αθήνα, Ρενέ Μαλτέζου. Βέβαια ο απολύτως διαστρεβλωμένος τίτλος του ρεπορτάζ είναι : «Πώς ελπίζει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να λύσει το γρίφο των εκλογών».

Η ανάρτηση του in.gr συνεχίζει με αποσπάσματα του ρεπορτάζ, που περιέχουν τις  διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της ανταποκρίτριας από την Αθήνα και αποδίδονται έτσι γενικά στο πρακτορείο. 

Πέρα από μια ακατανόητη και  ξεπερασμένη επαρχιώτικη λογική της ταύτισης ενός ολόκληρου ειδησεογραφικού πρακτορείου με τις εκτιμήσεις ενός δημοσιογράφου είναι και υποτιμητικό να  μην αναφέρεται το όνομα της δημοσιογράφου  που υπογράφει το οποιοδήποτε δημοσίευμα.

Αν αναρωτηθεί δε κανείς για ποιο λόγο γίνεται αυτό είναι πάρα πολύ απλό. Άλλη εντύπωση κάνει ότι «το είπε το Reuters»  κι άλλη εντύπωση ότι το έγραψε η ανταποκρίτρια του πρακτορείου. Η τακτική αυτή πέρα από το ότι υποτιμά την προσωπική δουλειά κάποιου που σε τελική ανάλυση δεν πληρώνεται από τον όμιλο Μαρινάκη θυμίζει το παλιό -επί χούντας-  θεώρημα: «μα είναι αλήθεια το είπε και η ΥΕΝΕΔ»...

Α.Ψ. 

Από τη στήλη Παρασκήνια

efsyn,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: