11.2.19

Εξώδικο Σαλμά σε Tvxs.gr και Σ. Κούλογλου...


...για το σκάνδαλο Novartis...
O βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στον Στέλιο Κούλογλου για δύο δημοσιεύματά του Τvxs.gr, το πρώτο με τίτλο «Novartis: Ο μυστικός λογαριασμός στην Ελβετία και ο...
πρώην υπουργός που ζήτησε να καταθέσει ως “προστατευόμενος μάρτυρας”» και το δεύτερο με τίτλο «Ο Μάριος Σαλμάς είναι ο πρώην υπουργός που ζήτησε να καταθέσει στο FBI ως “προστατευόμενος μάρτυρας”».

Στο πρώτο δημοσίευμα, χωρίς να κατονομάζεται, αναφερόταν πως «πρώην υπουργός», που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να καταθέσει ως «προστατευόμενος μάρτυρας». Το όνομα του Μ. Σαλμά αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στον τηλεοπτικό σταθμό του «ANT1», ύστερα από σχετική αναφορά του Νίκου Χατζηνικολάου. Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Tvxs.gr, ανέφερε πως σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Μάριος Σαλμάς, για να ακολουθήσει η απάντηση από τον κ. Κούλογλου: «Οι πληροφορίες σας είναι σωστές». Στη συνέχεια αναρτήθηκε το δεύτερο δημοσίευμα του Tvxs.gr με τίτλο: «Ο Μάριος Σαλμάς είναι ο πρώην υπουργός που ζήτησε να καταθέσει στο FBI ως “προστατευόμενος μάρτυρας”», στο οποίο γινόταν αναφορά στα όσα ειπώθηκαν στην τηλεοπτική συνέντευξη αλλά και στην παρέμβαση του κ. Σαλμά σε αυτή, όπου διέψευσε τις πληροφορίες.


Ειδικότερα ο Μάριος Σαλμάς, όπως επαναλαμβάνει και στην εξώδικη διαμαρτυρία, ισχυρίζεται πως ουδέποτε ήρθε σε επαφή με στελέχη του FBI και ουδέποτε ζήτησε να ενταχθεί σε καθεστώς «προστατευόμενου μάρτυρα». Όπως αναφέρει οι επαφές που είχε ήταν με τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τα τρία στελέχη της εταιρείας που υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχουν καταθέσει στοιχεία στο FBI, αλλά και με στελέχη δικηγορικού γραφείου της Ουάσινγκτον που «μου ζήτησαν να καταθέσω στην Αμερική ως “μάρτυρας επιβεβαίωσης” και όχι ως “προστατευόμενος μάρτυρας”», αίτημα, που όπως γράφει, «απέρριψε».

Ο Μάριος Σαλμάς στο εξώδικο που απέστειλε στο Tvxs.gr αναφέρει: «Διαμαρτύρομαι για την υπαίτια και παράνομη συμπεριφορά σας που είχε ως σκοπό την προσβολή της προσωπικότητάς μου, κυρίως δε της τιμής και της υπόληψής μου, όσο και του ήθους μου ως βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου και μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, κατά παράβαση τόσο των διατάξεων των άρθρων 57, 59, 914, 919, 920 και 932 όσο και αυτών των άρθρων 362 - 363 του Π.Κ.».

«Σας καλώ όπως, εντός διαστήματος δέκα ημερών από τη λήψη της παρούσας, να επανορθώσετε την σε βάρος μου προσβολή, αφενός μεν, μέσω της οριστικής απόσυρσης του σχετικού κειμένου από την ιστοσελίδα σας, αφετέρου δε της ανάρτησης νεότερου, ρητού, ανακλητικού και αποκαταστατικού δημοσιεύματος, και μάλιστα στην ίδια θέση ως κεντρική είδηση όπως αναρτήθηκε το συκοφαντικό πραναφερθέν δημοσίευμα, στο οποίο θα αναφέρετε ότι “ανακαλούμε τα όσα ψευδή και ανυπόστατα αναφέρονται στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 12.02.2018 με τίτλο: Ο Μάριος Σαλμάς είναι ο ο πρώην υπουργός που ζήτησε να καταθέσει στο FBI ως προστατευόμενος μάρτυρας”».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: