19.3.19

«Ξεσκονίζουν» το παρελθόν...

...για να βρουν τα κίνητρα του δράστη στην Ουτρέχτη...

Στα χέρια της ολλανδικής αστυνομίας βρίσκεται ο βασικός ύποπτος για την χθεσινή επίθεση στην Ουτρέχτη που είχε ως αποτέλεσμα να...
σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Ρομπ φαν Μπρέε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον δήμαρχο της Ουτρέχτης, απέφυγε να σχολιάσει το κίνητρο του 37χρονου Τούρκου Γκοκμέν Τανίς. Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να διευκρινίσουν αν υπήρχε κάποιο τρομοκρατικό υπόβαθρο για την επίθεση ή αν τα κίνητρα του δράστη ήταν προσωπικά.

Η δημόσια τηλεόρασης NOS μετέδωσε ότι ο Τανίς είχε βαρύ ποινικό μητρώο. Μεταξύ άλλων, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ αυτήν την περίοδο είναι κατηγορούμενος σε δίκη για βιασμό.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε, επικαλούμενο συγγενείς του στην Τουρκία, ότι πυροβόλησε μια γυναίκα μέσα στο τραμ για «οικογενειακούς λόγους».

Όπως αναφέρουν, ο Τάνις πυροβόλησε το άτομο αυτό στο τραμ και στη συνέχεια πυροβόλησε και αυτούς που προσπάθησαν να το βοηθήσουν.

Η εκδοχή αυτή μοιάζει να συμφωνεί με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Algemeen Dagblad, ότι ο ένοπλος στόχευε μια γυναίκα μέσα στο τραμ και κατόπιν πυροβόλησε τους ανθρώπους που προσπάθησαν να την βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, ο ύποπτος είναι γεννημένος στην Τουρκία. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, από το βίντεο ασφαλείας του τραμ, και προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην τον πλησιάσουν αν τον δουν. Αν και δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTV Utrecht μετέδωσε ότι ο Τάνις έχει μακρά προϊστορία με τον νόμο, τόσο για μικρά όσο και για σοβαρά αδικήματα. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2013...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: