18.3.19

Γεροβασίλη: Η αστυνομία έχει ρόλο έξω από τα γήπεδα...



«Η εικόνα αυτή δεν είναι τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Αυτό ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας στην Βουλή τα επεισόδια στον...
αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Βλάχου για την υπο-στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η υπουργός σημείωσε ότι το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού. Αναφερόμενη στο ζήτημα επισήμανε ότι «αυτό είναι ένα πολύ-παραγοντικό ζήτημα και όχι μόνον της ελληνικής αστυνομίας» αν και η «έχει ρόλο η ελληνική αστυνομία έξω από τα γήπεδα». Φράση που εκτιμάται ως αιχμή για τους παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η υπουργός τόνισε ότι «η ελληνική αστυνομία τα χρόνια των μνημονίων ήταν μέσα στους δημοσιονομικούς κανόνες για τις προσλήψεις-αποχωρήσεις. Περιλήφθηκαν και οι άνθρωποι που μπαίνουν στις αστυνομικές σχολές» κι έτσι «εισάγονται 150 περίπου άνθρωποι».

Πρόσθεσε πάντως πως «6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ καταργήθηκαν όταν υπουργός δημόσιας διοίκησης ήταν ο κ.Μητσοτάκης» ενώ «εμείς καταφέραμε να κάνουμε το 1 προς 1 (σ.σ στις προσλήψεις – αποχωρήσεις) για το 2019 και καταγγελθήκαμε από το κόμμα σας». Σημείωσε ότι «αυτά είναι αντιφάσεις για τα οποία πρέπει να δώσετε εσείς απάντηση» αναρωτώμενη «πώς θα στελεχωθεί η ΕΛ.ΑΣ αν ο κανόνας πάει στο 1 προς 5» όπως δηλώνει ότι θα πράξει ο αρχηγός της ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: