18.3.19

Μια ανήλικη και αρκετές φοιτήτριες...

...θύματα κυκλώματος σωματεμπορίας...

Τουλάχιστον 45 νεαρές γυναίκες, μεταξύ των οποίων μια 17χρονη Ελληνίδα, αρκετές φοιτήτριες και άλλες περίπου 30 από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, είχαν μπλέξει, μόνο το τελευταίο τρίμηνο, στα...
«δίχτυα» εγκληματικής οργάνωσης που τις ωθούσε με τη βία στην πορνεία.

Η αστυνομία έφτασε πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης, που τα τελευταία τρία χρόνια δραστηριοποιούνταν στη γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών, μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού. Γι΄ αυτό τον σκοπό είχε δημιουργήσει και ιστοσελίδα, ενώ χρησιμοποιούσαν βίλα των νοτίων προαστίων για να γυρίζουν σχετικά διαφημιστικά βίντεο.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 14 μέλη του κυκλώματος και μια επιπλέον αλλοδαπή για άλλα αδικήματα, ενώ κατηγορούμενοι είναι επίσης άλλοι 11.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας Έλληνας, ο οποίος φέρεται πως είναι αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα απ' την αστυνομία, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, χρέωναν 130 ευρώ την ώρα, εκ των οποίων τα 60 έπαινε 45χρονος φωτογράφος που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος, 50 ευρώ η εκάστοτε κοπέλα και άλλα 20 ευρώ ο οδηγός.

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τα μέλη της στρατολογούσαν τόσο αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μεταφέροντάς αυτές στη χώρα μας, όσο και Ελληνίδες, τις οποίες εν συνεχεία εγκαθιστούσαν σε διάφορα σπίτια στην Αθήνα και τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση διαφόρων μέσων, να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες» που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους, μεταφέροντάς τες για το σκοπό αυτό σε ξενοδοχεία και οικίες της περιοχής της Αττικής.

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών.

Απ' τις 45 γυναίκες, οι 15 είναι Ελληνίδες, κυρίως φοιτήτριες, που, κατά τους αστυνομικούς, έκαναν αυτή τη δουλειά είτε γιατί αντιμετώπιζαν οικονομικό πρόβλημα λόγω της κρίσης είτε γιατί απλά ήθελαν καλύτερο lifestyle. Οι υπόλοιπες προέρχονταν κυρίως από Αλβανία, Ρωσία και Ρουμανία.

Σε βάρος των 26 έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: