26.3.19

«Όχι» στην αλλαγή κατηγορητηρίου για Κορκονέα...



...λέει η πολιτική αγωγή...

Να μην αλλάξει το κατηγορητήριο εις βάρος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και του Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε στην... αγόρευσή του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος από το Εφετείο της Λαμίας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατά την πρώτη ημέρα των αγορεύσεων της Πολιτικής Αγωγής ο Νίκος Κωσταντόπουλος υποστήριξε ότι οι Κορκονέας και Σαραλιώτης έδρασαν από κοινού και σχεδιασμένα, ουσιαστικά επιχειρώντας να καταδείξει ότι δεν ευσταθεί η απλή συνέργεια Σαραλιώτη στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επίσης, βασιζόμενος στην έλλειψη σημαντικών στοιχείων για το πώς έγιναν ακριβώς τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, πώς ακριβώς έδρασαν οι δύο, αλλά και το γεγονός ότι αρνούνται ακόμη και σήμερα να ζητήσουν συγγνώμη, τόνισε ότι δεν πρέπει να αλλάξει το κατηγορητήριο, όπως έχει προτείνει ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας, από τη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου είχε προτείνει για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα την αλλαγή του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πρόταση που αν υιοθετηθεί θα ανοίξει τον δρόμο για να αποφύγει ο Επ. Κορκονέας την ισόβια κάθειρξη,

Επίσης, έχει προτείνει την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.

• Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Απριλίου με την αγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Γιώργος Δελιχάς

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: