21.3.19

Φασολάδες ολιγαρκούς αφθονίας...

...μοιράζουν καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Υγείας...

ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Δρομοκαΐτειο», «Άγιος Σάββας», και «Ελπίς» ζητώντας λύση στο θέμα των...
καθαριστριών καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τέλος Αυγούστου και απολύονται.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κρεμάσει έξω από το υπουργείο ρόμπες στις οποίες αναγράφεται η λέξη «ανεργία», έχει τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων με σκούπες και φαράσια στο πεζοδρόμιο ενώ έχει στήσει πάγκο στον οποίο έχει κρεμάσει αφίσα του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας τη φράση «ολιγαρκής αφθονία» και «μοιράζει» φασολάδα. 
poedin-ypourgeio-tessera


Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το υπουργείο αν δεν δοθεί λύση στα αιτήματα τους για μονιμοποίηση, σύσταση των οργανικών θέσεων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό. 

«Η Κυβέρνηση σιωπά. Προκηρύσσει ξεχωριστούς διαγωνισμούς ανά Νοσοκομείο για να εγκλωβίσει χιλιάδες υποψήφιους και να πουλήσει ψεύτικες προσδοκίες για προσλήψεις στο Δημόσιο. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου, εργάζονται πάνω από 10 χρόνια. Αγωνίζονται από την πρώτη στιγμή για εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο. 

poedin-ypourgeio-tria

Το έτος 2014 στους αγώνες που έκαναν οι καθαρίστριες για εκδίωξη των εργολάβων για διασφάλιση της δουλειάς τους, μας επισκέφτηκαν στην πόρτα του Δρομοκαίτειου πολλές φορές στελέχη του Σύριζα. Να θυμίσουμε τις επισκέψεις της κα Δούρου, του κου Ξάνθου, του κου Μαντά και τους πύρινους λόγους που έβγαζαν. Τώρα λησμόνησαν το παρελθόν τους. Δεν θα δεχθούμε οι καθαρίστριές μας να απολυθούν», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: