19.3.19

«Δεν μπορώ να αποκαλώ συναδέλφους τους συγκεκριμένους των Βιλίων»...



Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του αντιδήμαρχου Αθηναίων και αρμόδιου για ζητήματα μεταναστών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Λευτέρη Παπαγιαννάκη όσο αφορά την ρατσιστική επίθεση στα Βίλια και την...
στάση της δημοτικής αρχής.

«Θα προσφύγουν και στην δικαιοσύνη για να ζητήσουν την απομάκρυνση τους.
Προφανώς δεν μπορώ να αποκαλώ συναδέλφους αιρετούς τους συγκεκριμένους (φαντάζομαι δεν έχουν καμιά σκασίλα αλλά καλό είναι να είναι σαφές)», ανέφερε με δηκτικό τρόπο ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, για την Δημοτική Ενότητα Βιλίων σχετικά με το πώς αντιμετώπισαν την ρατσιστική επίθεση στους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Αθηναϊων και αρμόδιος για ζητήματα μεταναστών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπε:

«Στα Βίλια μετά την ρατσιστική επίθεση εναντίον των προσφύγων, το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνο ψήφισμα διαφωνεί με την εγκατάσταση τους στην περιοχή.
Θα προσφύγουν και στην δικαιοσύνη για να ζητήσουν την απομάκρυνση τους.
Προφανώς δεν μπορώ να αποκαλώ συναδέλφους αιρετούς τους συγκεκριμένους (φαντάζομαι δεν έχουν καμιά σκασίλα αλλά καλό είναι να είναι σαφές).

Με ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ δια του προέδρου της δήλωσε:

Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε πως χθες η κυβέρνηση, επιλέγοντας για άλλη μία φορά την τακτική του αιφνιδιασμού, αποφάσισε να μεταφέρει περίπου 100 μετανάστες σε ξενοδοχείο των Βιλίων στη Μάνδρα Αττικής, για τη στέγαση τους. Το παράλογο είναι ότι δεν φρόντισε προηγουμένως να ενημερώσει σχετικά την αρμόδια τοπική αρχή και συγκεκριμένα τη Δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας Ι. Κριεκούκη για αυτή την πρωτοβουλία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

Για άλλη μία φορά ενήργησε αγνοώντας επιδεικτικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες αποδεικνύοντας πως συνεχίζει να αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ζήτημα, αποσπασματικά και χωρίς σχέδιο, σε μία προσπάθεια να καλύψει την αναποτελεσματικότητα της και την απουσία εθνικού σχεδίου διαχείρισης.

Καταδικάζουμε αυτή τη συνεχιζόμενη πρακτική της κυβέρνησης καθώς για εμάς το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα εθνικής σημασίας στο οποίο δεν χωρούν τακτικισμοί και ερασιτεχνισμοί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όλο αυτό το διάστημα από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση έβαλε πλάτη και διαχειρίστηκε το ζήτημα με σχέδιο και με γνώμονα τόσο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών όσο και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται, δείχνοντας το ανθρώπινο της πρόσωπο.

Ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε άλλους αιφνιδιασμούς που κλονίζουν την κοινωνική συνοχή και διαταράσσουν τη λειτουργία των πόλεων μας. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις για αυτή την απόφαση καθώς και να μας ενημερώσει για το σχεδιασμό της σχετικά με τη διαχείριση αυτού του τόσο κρίσιμου ζητήματος.»

Μερικά σχόλια για το θέμα:

– Μετά από 4 χρόνια ο κ. Πατούλης ακόμα μιλάει για το μεταναστευτικό σαν να είναι κάτι νέο
– Ζητά, σωστά, από την κυβέρνηση σχέδιο χωρίς ποτέ η ΚΕΔΕ να έχει κάνει κάποια σοβαρή τοποθέτηση για το ζήτημα. Υπάρχουν δήμοι που βγήκαν μπροστά και άλλοι που αδιαφόρησαν τελείως και άλλοι που ήταν τελείως εχθρικοί. Άρα να λείπουν οι γενικεύσεις περί τοπικής αυτοδιοίκησης και τον ρόλο της
– Προφανώς έχει δίκιο για το έλλειμμα ενημέρωσης των αρχών
– Δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι αιρετοί συμμετείχαν σε ρατσιστική επίθεση
– Η ΚΕΔΕ δυστυχώς έχει επιλέξει τον κλεφτοπόλεμο και την εύκολη αντιπολίτευση η οποία σίγουρα δεν συμβάλει στην κοινωνική συνοχή

Τέλος μια παρατήρηση για τα πολιτικά κόμματα:
Δεν έχουν να πουν τίποτα για στελέχη τους μέλη του δημοτικού συμβουλίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: