25.3.19

«Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερό μας»...

Αποκάλυψη Τσίπρα από το Αγαθονήσι...

ΒΙΝΤΕΟ

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Την αποκάλυψη έκανε ο...
ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους κατοίκους του νησιού, λέγοντας πως «τα τουρκικά μαχητικά, ίσως θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε ελιγμούς, προτού τα ελληνικά μαχητικά απογειωθούν και αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως κάνουν πάντα»...

Πρόκειται για μια αποκάλυψη που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει το ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεφύγει πλέον από κάθε όριο.

«Σήμερα νιώθουμε υπερηφάνια για τα μεγάλα ιδεώδη της Επανάστασης του '21, τις αξίες του Διαφωτισμού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι. Ο λαός διαχρονικά συνάντησε πολλά εμπόδια, πέρασε βάσανα, κακουχίες, αλλά στέκεται όρθιος, τόνισε, προσθέτοντας πως μέσα από την ομοψυχία βγήκε πάντα πιο δυνατός.

«Δεν θα μπορούσα να βρω πιο σημαντικό τόπο να παρευρεθώ σήμερα... Ήρθα στην εσχατιά της Ελλάδας, εδώ που χτυπάει η καρδιά της χώρας, που υψώνεται η γαλανόλευκη, που φυλάτε Θερμοπύλες» είπε ο κ. Τσίπρας στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα πάει μπροστά, όχι με λεονταρισμούς και κορόνες, αλλά με βήματα προς το μέλλον.

Σημείωσε πως οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών ξέρουν καλύτερα από όλους τι σημαίνει να παλεύουν συνεχώς με δυσκολίες. «Ύψιστο καθήκον και πατριωτισμός είναι για εμένα να στηρίξουμε τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση για αυτό φρόντισε να υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό από την πρώτη στιγμή.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει μήνυμα και στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η συνεργασία, η συνεννόηση και η συνανάπτυξη έχουν αποτέλεσμα και «όχι οι λεονταρισμοί και οι ψευτομαγκιές». 


Όσο για το περιστατικό με την παρενόχληση, τόνισε ότι «καίτε τζάμπα κηροζίνη και βενζίνη», είπε και συνέχισε: «Εμείς έχουμε απλωμένα χέρια για συνεννόηση. Αλλά εάν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερπασπιστούμε την πατρίδα μας» τόνισε και κάλεσε την Τουρκία να δείξει ότι θέλει και εκείνη να κινηθεί στο δρόμο του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου.

Καταλήγοντας δε είπε: «ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πάει ακόμα και κολυμπώντας στα ελληνικά νησιά»!


Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Αγαθονήσι στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον διευθυντή του γραφείου του Θανάση Καρτερό και ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε την δοξολογία στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, στο Μεγάλο Χωριό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στη κεντρική πλατεία ενώ προηγήθηκε επιμνημόσυνος δέηση.


Μετά την κατάθεση στεφάνου ο πρωθυπουργός συνομίλησε για λίγο με μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: