18.3.19

Τον βρήκαν μπόσικο...



...και αποφάσισαν να τον τελειώσουν...

Ένα ακυβέρνητο καράβι, που μπάζει νερά, ανοιχτά του Ειρηνικού, πόσες πιθανότητες έχει να γλιτώσει το ναυάγιο; Όσες είχε κι ο...
Παναθηναϊκός απόψε…

Από γενικεύσεις άλλο τίποτα. «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια γεγονότα», μετέδιδε ο ρεπόρτερ από τον αγωνιστικό χώρο. Διακοπή στο μπάσκετ, διακοπή και στη μπάλα, άλλα αντί άλλων της Παρασκευής το γάλα… 

Το τελικό συμπέρασμα είναι ένα: Ο Παναθηναϊκός έχει εξελιχθεί σε σάκο του μποξ. Όταν οι σεκιούριτι «επιτρέπουν» στο 3ο λεπτό τέτοιο πέσιμο στον αντίπαλο πάγκο, όταν ο Σισέ βραβεύεται και γύρω του δεν φαίνονται πρόσωπα παρά μόνο άνθρωποι με full face, όταν η ΕΛ.ΑΣ πετάει δακρυγόνα για επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο, σε γήπεδο με 25.000 κόσμο, όταν ένας διαιτητής παίρνει τόσο εύκολα την απόφαση διακοπής, τότε απλά επιβεβαιώνεται ότι ομάδα χωρίς διοίκηση γίνεται παρανάλωμα του πυρός μέσα σε δέκα λεπτά, άντε μισή ώρα.

Δεν χρειαζόταν το συγκεκριμένο ματς για να φανεί η διαφορά Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Ούτε φυσικά έξω από αυτό.

Καμία άλλη γηπεδούχος ΠΑΕ, από τις μεγάλες, δεν θα άφηνε να γίνει τέτοιο ντου στο τρίτο λεπτό του αγώνα.

Καμία άλλη δεν θα άφηνε ανεξέλεγκτους τους ακατοίκητους να τα κάνουν μπάχαλο εν ώρα αγώνα και με το ματς στο 0-0 (τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει πριν ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός).

Καμία άλλη δεν θα επέτρεπε τέτοιο σουλάτσο στον αγωνιστικό χώρο σε υποκείμενα (ονόματα σκουπιδιών δεν γράφουμε...) που ζητούσαν επιτακτικά διακοπή αγώνα και στη συνέχεια το έπαιζαν τρελίτσα λέγοντας ότι ήθελαν να παίξουν.

Καμία άλλη ΠΑΕ δεν θα επέτρεπε οριστική διακοπή αγώνα στα 35 λεπτά από την στιγμή που αποχώρησαν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια, κι ενώ στο γήπεδο υπήρχαν 200 άτομα (!), η προβλεπόμενη χρονική διάρκεια είναι μία ώρα και η ατμόσφαιρα είχε καθαρίσει πλήρως ή χρειάζονταν ακόμα 5-10 λεπτά για να μην υπάρχει ούτε οσμή δακρυγόνου.

Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα χωρίς διοίκηση, που όλα αυτά τα επιτρέπει στο σπίτι της. Πεντακόσια, χίλιοι, δυο χιλιάδες, δεν ξέρω πόσοι αληταράδες να καταστρέφουν έναν σύλλογο. Τους αντιπάλους να χορεύουν πάνω στο κουφάρι του και να στέλνουν φιλάκια στον κόσμο τη στιγμή που φαίνονται πεντακάθαρα στο πλάνο της ΕΡΤ να έχουν από κοντά τους παρατηρητές της Λίγκας (Άκης Τάκης) και να τους δείχνουν ότι δε μπορούν να συνεχίσουν ενώ υπάρχουν μερικές εκατοντάδες άτομα στις εξέδρες.

Κι ενώ ποτέ δεν διετάχθη, ούτε ακούστηκε από τα μεγάφωνα οτιδήποτε περί εκκένωσης του γηπέδου. Ο κόσμος έφευγε από το ΟΑΚΑ για να γλιτώσει από τα δακρυγόνα…

Η διοίκητική κεφαλή του Παναθηναϊκού θερίζει ό,τι έσπειρε: Μια συμφωνία με τον διάβολο δε θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη. Όποιος τους έδωσε χέρι, μέτρησε δάχτυλα φεύγοντας.

Όλοι ήξεραν εδώ και μέρες τι θα συμβεί στο ΟΑΚΑ. Όσοι είναι μέσα στην ποδοσφαιρική πιάτσα, οσμίζονταν τα επεισόδια από… χιλιόμετρα. Κι η Αστυνομία; Ο υπουργός Δημοσίας τάξης πώς να νιώθει που τα τομάρια του αντιμετωπίζουν όλα τα επεισόδια με ρίψεις δακρυγόνων, τη στιγμή που στα γήπεδα υπάρχουν οικογένειες, παιδιά; Ο άλλος υπουργός ο Βασιλειάδης, που ήθελε να λύσει το πρόβλημα του… Ολυμπιακού επειδή δεν ήθελε να παίξει στο μπάσκετ κι έκανε συσκέψεις Παρασκευή βράδυ στο υφυπουργείο; Μόνο αυτοί δεν είχαν ακούσει ότι οι χούλιγκαν του Παναθηναϊκού είχαν αποφασίσει να κάνουν μπάχαλο το ματς.

Ο «υπέροχος κόσμος» που παίρνει στο λαιμό του έναν ολόκληρο σύλλογο. Που θέλει να λύσει μέσα στο γήπεδο (!) τις διαφορές του με τα στελέχη που κάθονταν στον βοηθητικό πάγκο, ζημιώνοντας ή καταδικάζοντας ένα ολόκληρο κλαμπ. 

Η κυβέρνηση δεν ήξερε, αλήθεια; Δεν είχε ακούσει;

Η διοικητική κεφαλή του Παναθηναϊκού θερίζει ό,τι έσπειρε: Έφερε στα άκρα την κατάσταση το καλοκαίρι, έστειλε τον κόσμο στο Δαφνί και πίστευε ότι θα τελειώσει τη σεζόν… λάδι.

Ποιος να σκεφτεί από αυτούς ότι ζημιώνει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, όσους μόχθησαν για να φτάσουν ως εδώ, χωρίς μάλιστα να υποστούν ούτε μία ταπεινωτική ήττα, χωρίς να κινδυνεύσει η ομάδα παρότι παίζει όλη τη σεζόν με βασικούς ποδοσφαιριστές που είναι επιπέδου Πανιωνίου και ΠΑΣ Γιάννενα; Για να σκεφτείς πρέπει να έχεις και μυαλό…

Εδώ μιλάμε για ένα μπάχαλο. Κι ο Αλαφούζος συνεχίζει να κάνει το… απίθανο. Να βάζει λεφτά σε αυξήσεις Μ.Κ. και να διοικεί μια ομάδα που κινδυνεύει να διανύσει τη φετινή σεζόν με το απόλυτο αφαίρεσης βαθμών: -12! Έξι που «έφαγε» εκείνος από την ομάδα και έξι από τα χαϊρια των χούλιγκαν.

Ε, με -12 μπορεί να ολοκληρωθεί το σχέδιο διάλυσης…

Είναι αυτό που θέλει ο Αλαφούζος; Δε μου φαίνεται λογικό. Απλά ο άνθρωπος μετά τα εγκλήματα του, δεν μπορεί να διοικήσει. Ο δρόμος που έχει μπροστά είναι απλός. Αν βάζει λεφτά, πρέπει να βγει μπροστά και να διοικήσει κανονικά. Όχι από μακριά. Όχι αφήνοντας έναν ολόκληρο Παναθηναϊκό υποχείριο εγκληματικών στοιχείων. 

Εν κατακλείδι: Για να συμβεί ό,τι συνέβη στο ΟΑΚΑ, χρειαζόταν μια αλυσίδα ανικανότητας, με την ακόλουθη σειρά: Των υπουργών που δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι θα γινόταν, των χουλιγκάνων που «είδαν φως και μπήκαν», των σεκιούριτι που έκαναν μπάτε σκύλοι αλέστε τον αγωνιστικό χώρο στο 3’, των αστυνομικών που αδυνατούν να κάνουν πράξη οτιδήποτε άλλο πλην της χρήσης δακρυγόνων, του διαιτητή που έκανε αυτό που δε θα έκανε ποτέ στα γήπεδα των άλλων μεγάλων διακόπτοντας οριστικά το παιχνίδι, του Αλαφούζου που δεν ξέρει τι θέλει και δεν ξέρει ποιον σύλλογο «διοικεί»...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: