18.3.19

Ανήλικοι οι πέντε από τους οκτώ συλληφθέντες...



...για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ...

Ποινική δίωξη για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών από κοινού, ασκήθηκε σε...
βάρος των 8 συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατα τη διάρκεια του ντέρμπι μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους κατηγορουμένους στο αυτόφωρο ενώ εξέδωσε και διάταξη, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, με την οποία τους απαγορεύει την προσέλευση σε αγωνιστικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ethnos.gr, πέντε από τους οκτώ συλληφθέντες είναι ανήλικοι ενώ τουλάχιστον τέσσερις έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Και οι οκτώ συλλήψεις αφορούν σε επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ενώ τώρα ξεκινά η έρευνα για τα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι Αρχές έχουν συλλέξει όλο το σχετικό οπτικό υλικό και θα προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών. 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος Βασιλειάδη

Στο εξής, με το νόμο Βασιλειάδη που έχει τεθεί σε ισχύ, όποιος συλλαμβάνεται για επεισόδια σε αθλητκούς χώρους θα του ασκείται από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα του επιβάλλονται περιοριστικοί όροι.

Πιο συγκεκριμένα, θα του απαγορεύεται η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του και στη συνεχεία ο δικαστής θα αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι της τιμωρίας. Μάλιστα, όπως προβλέπεται αν ο συλληφθείς παραβεί τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύει άμεσα με ποινή φυλάκισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: