18.3.19

Τουλάχιστον ένας νεκρός απο τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη...

Αντιτρομοκρατική κι αστυνομία αναζητούν τον δράστη...

Περιστατικό με πυροβολισμούς από τους οποίους φέρεται ένας άνθρωπος να έχει χάσει τη ζωή του και δεκάδες να έχουν τραυματιστεί, καταγράφεται στην Ουτρέχτη. 

Σύμφωνα με τις...
πρώτες πληροφορίες, άγνωστος ή άγνωστοι, καθώς εξετάζεται από την αστυνομία το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν δύο, άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ την ώρα που αυτό βρισκόταν στην πλατεία 24 October.



Όπως αναφέρει η ολλανδική ιστοσελίδα ad.nl, εκτός από περιπολικά και ασθενοφόρα, στο σημείο έχει έσπευσε από την πρώτη στιγμή και μονάδα της αντιτρομοκρατικής, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε. Η αστυνομία μάλιστα ανακοίνωσε και επισήμως ότι δεν αποκλείεται ο δράστης να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».



Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Ουτρέχτης και ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για το πόσοι είναι συνολικά.

Ο δράστης (ή οι δράστες) έχει διαφύγει και αναζητείται καθώς είναι οπλισμένος.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι αρχές έχουν ζητήσει από τους διευθυντές όλων των σχολείων της πόλης να κλείσουν τις πόρτες τους και να κρατήσουν ασφαλείς τους μαθητές.



Μεγάλη επιχείρηση της ολλανδικής αντιτρομοκρατικής κοντά στο σημείο της επίθεσης

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί η ολλανδική αντιτρομοκρατική σε οικία που βρίσκεται στην περιοχή Trumanlaan, περίπου 700 μέτρα από το σημείο της επίθεσης. 

Ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ενδεχομένως εκεί να έχουν βρει καταφύγιο ο δράστης ή οι δράστες (κεντρική φωτό).

Αξιο αναφοράς επίσης είναι ότι οι αρχές έθεσαν στο υψηλότερο σημείο συναγερμού την Ουτρέχτη (5) έπειτα από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς μέσα σε τραμ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Αμεσα είναι τα αντανακλαστικά της ολλανδικής κυβέρνησης καθώς αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και στα αεροδρόμια...

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: