18.3.19

Γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδια, τσιπούρες και άφθονο λευκό κρασί...


  Εικόνες από το τραπέζωμα στον Σημίτη, στα Λαδάδικα...
Από τον Μάρτιο του 2008 είχε να ανέβει ο Σημίτης στην Θεσσαλονίκη. 
Mετά το πέρας της ομιλίας του, ακολούθησε τραπέζωμα στα Λαδάδικα. 
Το...
κυρίως μενού περιλάμβανε πιατέλες θαλασσινών με γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδια, τσιπούρες και αφθονο λευκό κρασί. 

Οπως γραφει το ethnos.gr:

Εντεκα ολόκληρα χρόνια είχε να ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Σημίτης. Τελευταία φορά  είχε μιλήσει τον Μάρτιο του 2008 σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, προλογίζοντάς τον-όπως και σήμερα-ο γραμματέας του Κινήματος Χρήστος Παπαστεργίου.  


Ο τελευταίος ήταν και αυτός που έπεισε τον πρώην πρωθυπουργό να ανέβει και να ξαναμιλήσει στο κοινό της πόλης με στόχο να συσπειρώσει τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας σε ολόκληρη τη Μακεδονία.


Οι δύο τους μαζί με τον «ΟΛΟΝ» ΠΑΣΟΚ και νέους εκπροσώπους όλων των «φατριών» του ΚΙΝΑΛ όπως συμφώνησαν και οι συνδαιτημόνες του τραπεζιού αργότερα έδωσαν ραντεβού το βράδυ μετά το τέλος της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού στα Λαδάδικα και στο νεανικό μπαρ-ρέστοραν «Garbo» που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το διατηρητέο κτίριο του ξενοδοχείου Μπρίστολ.

316fea17-5461-4e09-a912-c803f5d322e7.jpeg

Μεταξύ άλλων στο τραπέζι ήταν ο Παπανδρεικός και γραμματέας του ΚΙΔΗΣΟ στην Θεσσαλονίκη Ανδρέας Ρίγανης, το παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης, ο δικηγόρος και πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Αργύρης Αργυριάδης, η άλλοτε πολύ στενή συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα Βασίλκα Μερεντίτη, ο Σημιτικός Δημήτρης Κατσαντώνης, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Βόλεϊ Κώστας Χαριτωνίδης, ο αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Αντώνης Σαουλίδης και ο γραμματέας Β΄Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυανίδης.

2a2b3244-fd10-4e40-ad66-a9d47dd28b0b.jpeg

«Δεν θέλουμε να διαλυθεί η Δημοκρατική παράταξη. Είμαστε απέναντι και στην Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ» επανέλαβε και στους συνδαιτημόνες του τραπεζιού ο Κώστας Σημίτης ενώ σχολίασε θετικά την παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην ομιλία του. «Πρόεδρε εκτός από τον Γιάννη Μπουτάρη ήταν και ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης,ο Σπύρος Βούγιας» είπε ο Ανδρέας Ρίγανης αποκρινόμενος στον πρώην πρωθυπουργό με τον τελευταίο να συμφωνεί.  


Η παρέα ήπιε άφθονο λευκό κρασί από το κτήμα Βίβλια Χώρα, δοκίμασε πολλές πράσινες σαλάτες, μανιτάρια αλλά και Μακεδονίτικο Μπουγιουρντί.  Το κυρίως μενού περιλάμβανε πιατέλες θαλασσινών με γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδια και τσιπούρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: