19.3.19

Αν δεν ταιριάζανε...



...δεν θα... συμπεθεριάζανε...

Αβρότητες, αμοιβαίος θαυμασμός και... ειδήσεις έφερε η πρώτη επίσημη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ζαΐρ Μπολσονάρο στον...
Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την... ικανοποίησή του για την «φοβερή δουλειά» που κάνει ο Βραζιλιάνος ομόλογός του, ενώ ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη συμμετοχή της Βραζιλίας στο NATO ή κάποιου άλλου είδους συμμαχία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βραζιλία δεν ήταν ποτέ καλύτερες. «Η Βραζιλία και οι ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το αίτημα για είσοδο της Βραζιλίας στη Συμμαχία το είχε εκφράσει επανειλημμένα ο ίδιος ο Μπολσονάρο κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ το επανέλαβε και όταν εκλέχθηκε πρόεδρος της Βραζιλίας. Ο πρώην αξιωματικός του στρατού, πάντως, έχει δεχθεί ήδη επικρίσεις, ακόμη και από υποστηρικτές του για το ζήτημα της υποψηφιότητας για το ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος τοποθετήθηκε εκ νέου για τη Βενεζουέλα και επανέλαβε το γνωστό «όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι». 

«Υπήρχε μεγάλη εχθρότητα με τους προηγούμενους προέδρους. Με εμένα δεν υπάρχει» πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Είχε προηγηθεί επίθεση φιλίας από τον Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος, προτού ταξιδέψει στις ΗΠΑ φρόντισε να ανακοινώσει ότι «θαυμάζω τον πρόεδρο Τραμπ. Θέλει μία σπουδαία Αμερική και εμείς θέλουμε μία σπουδαία Βραζιλία», 

Φθάνοντας, μάλιστα, στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής έγραψε στο twitter «Είναι η αρχή μίας συνεργασίας που βασίζεται στην ελευθερία και την ευημερία». 

Πέρα, πάντως, από τις αβρότητες οι δύο πρόεδροι θα μιλήσουν και για... μπίζνες με τον Μπολσονάρο να φθάνει στις ΗΠΑ με αρκετούς υπουργούς και στόχο να επεκταθεί το εμπόριο και η διπλωματική συνεργασία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του δυτικού ημισφαιρίου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: