21.3.19

Τέλος όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία...

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία επανέλαβε απευθυνόμενος αυτήν τη φορά στις εργαζόμενες στην καθαριότητα στο «Δρομοκαΐτειο» που διαμαρτύρονταν έξω από το...
υπουργείο Υγείας με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Πρόθεση που πλέον, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ενισχύεται από την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ήρθε μετά από σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες νίκες που έχουμε πετύχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Λύσαμε ένα πρόβλημα που διασπάθιζε χρήμα για 30 χρόνια», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μέσα από την ντουντούκα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την οποία ζήτησε προκειμένου να ενημερώσει τις εργαζόμενες, και πρόσθεσε πως «από χθες έχει φύγει εγκύκλιος στα νοσοκομεία που δίνει εντολή στους διοικητές να συνεχίσουν από εκεί που τους είχαν μπλοκάρει οι δικαστικές προσφυγές».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ καταργούνται οι αναστολές που είχαν κερδίσει οι εργολάβοι σε περίπου 30 νοσοκομεία της χώρας και εμπόδιζαν την πραγματοποίηση συμβάσεων απευθείας με τους εργαζόμενους.

Για τα νοσοκομεία που ήδη έχουν συμβάσεις με εργαζόμενους, οι οποίες λήγουν λόγω του ότι συμπληρώνεται διετία, όπως στο «Δρομοκαΐτειο», τον «Άγιο Σάββα» και το «Ελπίς», των οποίων οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο Παύλος Πολάκης είπε ότι «ξαναπροκηρύσσονται διαγωνισμοί, όσοι ήδη εργάζονται μοριοδοτούνται παραπάνω, ενώ νομοθετήσαμε πως μπορούν να κάνουν αίτηση πριν λήξει η σύμβασή τους. Αυτοί που διασφαλίζουν τη δουλειά των ανθρώπων είναι αυτό το υπουργείο και αυτή η πολιτική ηγεσία»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: