26.3.19

Έλεγχος για τα «πάρτι κρατουμένων»...



...στον Κορυδαλλό...

«Για εικόνες που κάνουν κακό στους ίδιους τους κρατουμένους», μίλησε σήμερα ο γενικός γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, σχολιάζοντας το βίντεο που...
διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα με το πάρτι «on camera» στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Δηλαδή εμφανίζουν μία εικόνα που δεν είναι η πλειοψηφία, που περιμένουν ήσυχα να περάσει η ποινή τους και να φύγουν, αλλά μια μικρή ομάδα τους λεγόμενους “αμετανόητα παραβατικούς”», συνέχισε ο γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής, ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ στην ΕΡΤ1 με αφορμή το περιβόητο βίντεο που που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο μέσα από τις φυλακές, όπου κρατούμενοι οι οποίοι διαμένουν σε κελιά με δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, πετούν επιδεικτικά χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν μπουκάλια αλκοόλ, κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς κ.λπ.



Ο Ευτύχης Φυτράκης ανέφερε ότι έχει διαταχθεί έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία, και πως όλοι θα δώσουν λόγο, υπογραμμίζοντας ότι πάνω από τον νόμο δεν είναι κανείς.

Τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων κάνουν σωστά τη δουλειά τους, και πως τα φαινόμενα αυτά είναι μεμονωμένα και εμφανίζονται σε μια -δυο πτέρυγες του Κορυδαλλού και όχι στα 34 σωφρονιστικά καταστήματα που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια.

Μαρία Δήμα

eefsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: