19.3.19

Το μοναδικό χάρισμα του Γιάννη Λοβέρδου...


Αυτό που κάνει ξεχωριστό τον Γιάννη Λοβέρδο δεν είναι ότι ανεβάζει διαρκώς κραυγαλέα fake news. Πολλοί άλλοι κάνουν το ίδιο. Ο Γιάννης ο Λοβέρδος ξεχωρίζει γιατί...
πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που πιστεύει μέχρι τέλους τις μνημειώδεις ανοησίες που διακινεί. Και ας βγάζουν μάτι από δέκα χιλιόμετρα απόσταση. Συνεχίζει μάλιστα, να τις πιστεύει ακόμη και όταν του αποδεικνύουν ότι είναι ψεύτικες.

Η βλακεία του είναι τόσο μεγάλη που καταντά αφοπλιστική, σχεδόν χαριτωμένη. Σαν να βλέπεις μπροστά σου την παιδική αφέλεια και την αθωότητα προσωποποιημένες. Και όπως δεν μπορείς να θυμώσεις με ένα παιδί που σου εξιστορεί διάφορα φαντασιοκοπήματα του ανώριμου μυαλού του ως τις μεγαλύτερες αλήθειες του κόσμου, έτσι δεν γίνεται να εκνευριστείς και με τον Γιάννη Λοβέρδο και τα απανωτά ψέματά του.

Ο Γιάννης ο Λοβέρδος έχει όμως και ένα άλλο, εξίσου μοναδικό χάρισμα: την ικανότητα να μας εκπλήσσει διαρκώς, σε μια εποχή που ελάχιστα πράγματα εκπλήσσουν. Γιατί εκεί που είσαι σίγουρος ότι αυτή τη φορά, πάει, το τερμάτισε, δεν γίνεται να ανεβάσει κάτι πιο ηλίθιο, έρχεται η επόμενη ανάρτησή του και σε διαψεύδει πανηγυρικά. Γιατί δεν υπάρχει ρεκόρ ανοησίας που ο Γιάννης ο Λοβέρδος δεν μπορεί να σπάσει, ο ορίζοντάς του είναι το άπειρο.

Δημητρης Τσιρκας (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: