19.3.19

Για μαύρο χρήμα ελέγχεται ο Πουλής του ΚΕΕΛΠΝΟ...

Στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς ο Σταμάτης Πουλής, πρώην εκπρόσωπος εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, και εκλεκτός του Άδωνη Γεωργιάδη. Του βρήκαν από τον έλεγχο πόθεν έσχες περίπου 230.000 ευρώ που φέρεται να είχε εισπράξει από το ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς όμως να ... δικαιολογούνται από πουθενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr  η υπόθεση έχει σπάσει στα...
δύο και η μια δικογραφία που αφορά στο πλημμέλημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες διαβιβάστηκε για την άσκηση ποινικής δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η άλλη δικογραφία, η βαρύτερη, αφού αφορά στα 230.000 που δεν δικαιολογεί ως νόμιμα εισοδήματα, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία διαφθοράς καθώς αφορά σε μαύρο χρήμα και άρα στο κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Πουλής έχει ήδη στην πλάτη του ακόμα δύο δικογραφίες για κακουργήματα που αφορούν σε παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ οι ελεγκτές της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, διερευνούν και την υπόθεση της εταιρείας του στην Βουλγαρία, που είχε ιδρύσει με την σύζυγο του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου. Μέτοχος στην εταιρεία με την ονομασία Red Pepper ήταν επίσης η Αντιγόνη Χατζή, σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου Τάκη Χατζή.

Οι κακουργηματικές διώξεις

Πριν από λίγες ημέρες ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την "παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ" για μια ακόμα δικογραφία για παράνομες προσλήψεις στο Κέντρο.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας.

Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις και σύμφωνα με πόρισμα καταπέλτη της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών. Τη δίωξη άσκησε μετά από ενδελεχή έρευνα ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και Διαφθοράς, Ιωάννης Δραγάτσης.

Κατηγορούμενοι είναι οι: Τζένη Κρεμαστινού, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, Κατερίνα Πολύζου, Σταμάτης Πουλής και Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Οι παλιές διώξεις για τις 23 προσλήψεις του Άδωνη

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον επτά επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι κατηγορίες που -αποδίδονται κατά περίσταση - αφορούν σύσταση και λειτουργία συμμορίας, απιστία ακόμα και απάτη εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου

Τα διοικητικά στελέχη σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις είναι:

Τζένη Κρεμαστινού, πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του νυν βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινού.

Θεόδωρος Παπαδημητρίου, «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ήδη υπόδικος.

Σταμάτης Πουλής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, υπεύθυνος της δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς στην οποία φρόντιζε να εγκρίνει υπερκοστολογημένες εργολαβίες σίτισης και συντήρησης στον μπατζανάκη του -ιδιοκτήτη ταβερνείου.

Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του Σταμάτη Πουλή, πρώην στέλεχος επικοινωνίας της ΝΔ, αδελφή της Κωνσταντίνας Θεοφυλάτου η οποία απασχολήθηκε στο υπουργικό γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη.

Κατερίνα Πολύζου, υπεύθυνη επί των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία κατά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είχε αρνηθεί να παρέχει στοιχεία και πληροφορίες για τις 23 προσλήψεις του Άδωνη Γεωργιάδη, επικαλούμενη το «δικαίωμα της σιωπής»

Κατά της Ελένης Τσάνγκαρη, η οποία είναι υπάλληλος του Κέντρου που είχε αποστείλει απειλητική επιστολή κατά των μελών της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή την περίοδο που ξεκινούσε η διερεύνηση των υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ενός ακόμα διοικητικού στελέχους, έχουν ασκηθεί πλημμεληματικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται πως οι διώξεις ασκήθηκαν στη βάση του πορίσματος του μεικτού κλιμακίου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, το οποίο στις αρχές του περασμένου Μαΐου διαβιβάστηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η Offshore στη Βουλγαρία

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ενημέρωσαν την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ότι δύο από τα ερευνώμενα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Σταμάτης Πουλής, πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο κέντρο, και η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, έχουν ιδρύσει εταιρεία στη Βουλγαρία.

Η ενημέρωση της αρχής έγινε προκειμένου να ανοιχτούν τυχόν λογαριασμοί της εταιρείας και να ζητηθεί δικαστική συνδρομή, αφού τα δύο πρόσωπα εμπλέκονταν σε διάφορες πλευρές του σκανδάλου. Οι επιθεωρητές φαίνεται ότι θεώρησαν πολύ περίεργη τη σύσταση της εταιρείας στη Βουλγαρία τη συγκεκριμένη περίοδο, όχι μόνο γιατί σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών η γειτονική χώρα ήταν παράδεισος επένδυσης μαύρου χρήματος, αλλά κυρίως λόγω των εταίρων στην επιχείρηση. Όπως προέκυπτε, μέτοχος στην εταιρεία με την ονομασία Red Pepper ήταν επίσης η Αντιγόνη Χατζή, σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου Τάκη Χατζή. 

O δημοσιογράφος μαζί με τον αδελφό της Αντιγόνης Χατζή Κώστα Αγγελάκη είναι ιδιοκτήτες δικτυακών σελίδων οι οποίες εισέπραξαν διαφήμιση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ την εποχή του μεγάλου πάρτι, με εισηγήσεις της Ανδρονίκης Θεοφιλάτου. 
Μετά τις αποκαλύψεις για την ύπαρξη της εταιρείας στη Βουλγαρία από το documentonews.gr ο Πουλής αρχικά διέψευσε ότι είχε εταιρεία και αναγκάστηκε να το παραδεχτεί μόνο μετά τη δημοσίευση των σχετικών εγγράφων. Ούτε σήμερα όμως εξηγεί πειστικά γιατί δύο στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν εταιρεία στον φορολογικό παράδεισο της Βουλγαρίας και, πολύ περισσότερο, γιατί προχώρησαν σε αγοραπωλησία της συγκεκριμένης εταιρείας μεταξύ τους, όταν μάλιστα υποστηρίζουν πως η εταιρεία δεν είχε καμιά δραστηριότητα. 

Ακριβώς αυτή η απουσία δραστηριότητας και εσόδων εκ μέρους της εταιρείας είναι που την καθιστά ελεγχόμενη, αφού τέτοιες εταιρείες που δημιουργήθηκαν από Έλληνες στη Βουλγαρία μετά το 2015 και δεν εμφανίζουν δραστηριότητα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τις περισσότερες φορές συστάθηκαν για να μεταφερθούν χρήματα ή για να αγοραστούν ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία τα οποία καθίστανται αόρατα.

Η υπόθεση περιπλέκεται περισσότερο καθώς εκτός από τους δύο πρώην υπαλλήλους του αμαρτωλού ΚΕΕΠΛΝΟ εμπλέκεται πρόσωπο από τον στενό κύκλο εκδότη μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την Αντιγόνη Χατζή-Αγγελάκη, σύζυγο του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή, τα ηλεκτρονικά μέσα του οποίου έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Documento, το ιδρυτικό πρωτόκολλο των μετοχών του κεφαλαίου για την πρόσληψη διαχειριστή της εταιρείας υπογράφτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2015 από την Αντ. Χατζή, σύζυγο του γνωστού εκδότη και δημοσιογράφου Τ. Χατζή και την πρώην υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ Ανδρ. Θεοφιλάτου. Η εταιρεία καταχωρήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2015 στο βουλγαρικό εμπορικό μητρώο με όνομα Red Pepper Ltd. (РЕД ПЕПЪР ЕООД) και με αριθμό ЕИК/ПИК (ΑΦΜ) 03764756. Εμφανίζεται μέχρι και σήμερα να είναι ενεργή. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντ. Χατζή στο Documento, η εταιρεία βρίσκεται υπό εκκαθάριση και κλείνει. Όλα αυτά τα χρόνια η Red Pepper δεν είχε καμία εμπορική δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα δήλωνε μηδενικούς ισολογισμούς. Έχει έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας. Βρίσκεται στην περιοχή Sredets στην οδό GS Rakovski Νο 145, ent. G, όροφος 1, διαμέρισμα 6.

Η Red Pepper ιδρύθηκε ως πολυπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με δυο μετόχους. Την Ανδρ. Θεοφιλάτου, σύζυγο του  Στ. Πουλή, και την Αντ. Χατζή, σύζυγο του εκδότη και δημοσιογράφου Τ. Χατζή. Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει μετοχικό κεφάλαιο 2 λέβα (1,02€). Αυτό κατανέμεται μεταξύ των μετόχων ως εξής:

- 1 μερίδιο 1 λεβ, συνολικής αξίας 1 λεβ, το οποίο αντιπροσωπεύει το 50% του κεφαλαίου (Αντ. Χατζή)

- 1 μερίδιο 1 λεβ, συνολικής αξίας 1 λεβ, το οποίο αντιπροσωπεύει το 50% του κεφαλαίου (Ανδρ. Θεοφιλάτου).

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του καταστατικού, η εταιρεία θα διοικείται και θα αντιπροσωπεύεται από την Αντιγόνη Χατζή του Νικολάου.

Στις 13 Μαρτίου του 2016 και ενώ η εταιρεία δεν εμφανίζει μέχρι στιγμής καμία δραστηριότητα, ο Στ. Πουλής δηλώνει ότι επιθυμεί να γίνει μέτοχος του κεφαλαίου της εταιρείας Red Pepper Ltd. και να αγοράσει το μερίδιο (50%) της συζύγου του Ανδρ. Θεοφιλάτου. Εναν μήνα μετά, στις 15 Απριλίου 2016, η Αντ. Χατζή και η Ανδρ. Θεοφιλάτου αποφασίζουν σε γενική συνέλευση να εγκρίνουν την αίτηση του Σταμ. Πουλή να γίνει μέτοχος. Ταυτόχρονα, η πρώην υπεύθυνη του τμήματος διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ «θα τερματίσει τη συμμετοχή της ως μέτοχος και διαχειριστής της εταιρείας».

Στις 13 Μαΐου 2016 η Ανδρ. Θεοφιλάτου έχει πουλήσει πλέον το μετοχικό της μερίδιο, αξίας 1 λέβα (50% της εταιρείας) στον σύζυγό της Στ. Πουλή. Την ίδια ημέρα η κ. Χατζή και ο κ. Πουλής υπογράφουν το καταστατικό της εταιρείας.

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 σε γενική συνέλευση των δύο μετόχων αποφασίζεται η αποχώρηση του Πουλή από την εταιρεία και η μεταβίβαση του μετοχικού του κεφαλαίου στη σύζυγο του δημοσιογράφου Τ. Χατζή. Φτάνουμε στις 17 Οκτωβρίου του 2016. Τότε ο διωκόμενος σήμερα για υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβιβάζει και επίσημα το μετοχικό του μερίδιο στην Αντ. Χατζή αποχωρώντας από την εταιρεία. 

Ετσι αυτή περνά εξολοκλήρου στην κατοχή της συζύγου του δημοσιογράφου. Οπως αναφέρεται στα έγγραφα, «Ιδρύεται μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης σύμφωνα με τις διατάξεις του Εμπορικού Νόμου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αντικείμενο δραστηριοτήτων της εταιρείας, το οποίο από την ίδρυσή της εμφανίζεται να παραμένει ίδιο.

Πρόκειται για εταιρεία που μπορεί να κάνει τα πάντα, τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα. Από παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, δημοσιογραφικών υπηρεσιών και κατασκευή ιστοσελίδων μέχρι ξενοδοχειακές, διαφημιστικές, συμβουλευτικές και τουριστικές υπηρεσίες.

Ο Σταμάτης Πουλής, η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, ο Τάκης και η Αντιγόνη Χατζή δεν συναντήθηκαν τυχαία για να ανοίξουν κάποια  εταιρεία στη Βουλγαρία. Η Θεοφιλάτου και το ζεύγος Χατζή κατάγονται από την Πάτρα. Πέρα από την κοινή καταγωγή συνδέονται και σε προσωπικό επίπεδο, με κουμπαριά. Το ζεύγος Χατζή έχει παντρέψει το ζεύγος Πουλή – Θεοφιλάτου. «Τη Θεοφιλάτου την ξέρουμε από την κοιλιά της μάνας της» δήλωσε στο Documento η σύζυγος του Τ. Χατζή. Η Αντ. Χατζή είναι πρώην τραπεζικός υπάλληλος και γεννήθηκε στην Πάτρα.

Πατέρας της ήταν ο Νίκος Αγγελάκης, τραπεζικός και αυτός, που μεταξύ άλλων είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη χουντική ΕΠΕΝ του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου. Αδερφός της είναι ο Κώστας Αγγελάκης, στενός συνεργάτης του άντρα της Τ. Χατζή.

Προφανώς και δεν είναι ούτε κατακριτέο ούτε φυσικά παράνομο να ανοίξεις μια εταιρεία σε όποια χώρα θέλεις με τον κουμπάρο σου. Με ένα πρόσωπο με το οποίο έχεις στενή σχέση. Χρήζει όμως διερεύνησης όταν πρώην υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και δη ένας εξ αυτών αρμόδιος για τον διαμοιρασμό της διαφημιστικής πίτας ανοίγουν εταιρεία σε φορολογικό παράδεισο εντός ΕΕ μαζί με σύζυγο εκδότη του οποίου τα ΜΜΕ και οι εταιρείες έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διαφήμιση από τον ίδιο οργανισμό. Ακόμη και αν αυτή η εταιρεία είχε μηδενικούς ισολογισμούς και δραστηριότητα.

Ερευνώντας εταιρείες συμφερόντων του δημοσιογράφου Τ. Χατζή σκοντάψαμε στην Blue Pepper. Πρόκειται για ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία που καταχωρήθηκε στο ελληνικό εμπορικό μητρώο με αριθμό 135959403000. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, πέραν του ονόματός της, η ημερομηνία ίδρυσής της. Συστάθηκε στις 17-9-2015, περίπου έναν μήνα πριν από την ίδρυση της Red Pepper στη Βουλγαρία.

Ως εταίροι της εταιρείας εμφανίζονται η TNC Group IKE και η WAY ΙΚΕ. Μέτοχος με 60% στην TNC Group είναι ο δημοσιογράφος Τ. Χατζής, ενώ 20% έκαστος έχουν ο αδερφός της συζύγου του Κ. Αγγελάκης και ο γιος του Νικόλαος Χατζής. Η εταιρεία εμφανίζει δραστηριότητα στην Ελλάδα με κανονικούς ισολογισμούς. Ερωτηθείς για την Blue Pepper ο Τ. Χατζής διαψεύδει ότι είναι μέτοχος και λέει: «Δεν είναι δικιά μου εταιρεία, ο κ. Αγγελάκης έχει άλλες δουλειές. Δεν τα γνωρίζω αυτά. Δεν έχει καμία σχέση αυτή η εταιρεία με την εταιρεία στη Βουλγαρία». Τα έγγραφα όμως τον διαψεύδουν...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: