25.3.19

Σκέψεις για διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα...

για την παρενόχληση του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου...

Σε αυστηρό διάβημα προς την Άγκυρα, με αφορμή την παρενόχληση του ελικοπτέρου που...
μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, σκέφτεται να προβεί η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ελληνικό διάβημα προς την Τουρκία θα σταλεί μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες. Η Αθήνα αναμένεται να ζητήσει για μία ακόμη φορά την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι το περιστατικό πρωτίστως υπονομεύει την ασφάλεια των εμπλεκομένων και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Νωρίτερα, η Άγκυρα τόνισε πως η παρενόχληση του ελικοπτέρου- για την οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι- δεν υπήρξε ποτέ, καθώς τα «τα τουρκικά μαχητικά δεν επιχείρησαν καμία παρενόχληση και άσκησαν τα συνήθη καθήκοντά τους», όπως ανέφεραν πηγές από τη γειτονική χώρα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, αναγκάζοντάς το να κάνει ελιγμούς, ωστόσο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: