17.3.19

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν...

Απάντηση ΥΠΕΞ...

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, όπου μίλησε για «γκιαούρηδες στη θάλασσα».

«Η...
Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς. Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει», αναφέρει χαρακητριστικά η ανακοίνωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος -και συνοδεια του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί-, τόνισε: «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας. Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: