18.3.19

Ο Σημίτης κατηγορεί την κυβέρνηση για... διαφθορά!...



Κουβέντα για τα σκάνδαλα επί κυβερνήσεών του...

Το είδαμε κι αυτό. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κουνάει το δάχτυλο στη κυβέρνηση και την εγκαλεί για..διαφθορά! Βέβαια δεν είχε τίποτα να πει για...
σκάνδαλα επί των κυβερνήσεων του και έχουν οδηγήσει κορυφαίους υπουργούς του στη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου, ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην οικονομική κυβερνητική πολιτική, ενώ χαρακτήρισε μη ικανοποιητική τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σημίτης προσέφερε στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων της προοδευτικής αριστεράς στο πλαίσιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ώστε να συνεχισθεί ο δημιουργικός διάλογος για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Σήμερα, η αντικειμενική πραγματικότητα αποδίδει μιαν αρνητική εικόνα της χώρας μας και μια συστηματική καθοδική πορεία. Έχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης, διαφθοράς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης, προσθέτοντας ότι «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά της ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή».

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία, που δημαγωγεί και αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με την περίσταση, που καταφεύγει σε μεγαλοστομίες και στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, την οποία μαθαίνουμε τελικά από τις Βρυξέλλες», ανέφερε στο ίδιο ύφος ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι έπρεπε να λυθεί η εκκρεμότητα με την ΠΓΔΜ, ωστόσο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «προχώρησε μόνη της γιατί ήθελε να επιδείξει ότι πέτυχε εκεί που οι άλλοι είχαν αποτύχει» και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως «μια μη ικανοποιητική λύση».

presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: