19.3.19

Πόσοι είδαν live το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία;...

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα πως την φονική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία παρακολούθησαν live μόλις 200 χρήστες κατά τη...
διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης που έκανε ο δράστης.

Ανέφερε επίσης πως το βίντεο είχε συνολικά 4.000 views πριν αφαιρεθεί. To Facebook ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε καμία αναφορά από χρήστες σχετικά με τη λήψη ζωντανής ροής ακόμη και 12 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του βίντεο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 24 ώρες μετά την αρχική εκπομπή, χρήστες προσπάθησαν να μεταφορτώσουν  το βίντεο 1,5 εκατομμύρια φορές.

Παρά τους ισχυρισμούς του Facebook, υπάρχουν λόγοι αμφιβολίας για αυτούς τους αριθμούς. Τα στοιχεία προβολής της πλατφόρμας αμφισβητούνται ενώ το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη αναφορά αμφισβητήθηκε επίσης από τους ερευνητές του Right Wing Watch που ισχυρίζονται ότι ανέφεραν το βίντεο λίγο μετά αφότου ξεκίνησε το live.

Τώρα, η πρόκληση για το Facebook είναι να αποτρέψει το βίντεο από το να φορτωθεί εκ νέου. Η εταιρεία λέει ότι έχει δημιουργήσει ένα hash του βίντεο για να αποτρέψει την δημοσίευση μη επεξεργασμένων εκδόσεων και χρησιμοποιεί αναγνώριση ήχου για να αναγνωρίσει τις εκδόσεις του βίντεο που έχουν καταγραφεί στην οθόνη.

1.2 εκατομμύρια απόπειρες αποκλείστηκαν εντός των πρώτων 24 ωρών, αλλά αυτό σημαίνει ότι 300.000 εκδόσεις κατάφεραν να γλιστρήσουν μέσω των φίλτρων του Facebook.

«Τις πρώτες 24 ώρες κατεβάσαμε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, δράστης του μακελειού που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράισττσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports.

Το βίντεο αυτό αναμεταδιδόταν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει την εφαρμογή του live streaming με στελέχη του Facebook...

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: