20.4.19

Τι ζητά ο Μπεργκ...

...και τι σκέφτονται στον Ολυμπιακό...

Έντονη εξακολουθεί η φημολογία για ζωηρό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μάρκους Μπεργκ.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δηλώνει ανοικτός σε...
κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά έχει θέση ως τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων τα 2 εκατομμύρια ετησίως κι ένα "κλειστό" τριετές συμβόλαιο. Και αυτές οι απαιτήσεις αποτελούν σοβαρό εμπόδιο.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τη στιγμή που οι καθαρές αποδοχές των δύο εκατομμυρίων ανά σεζόν διπλασιάζονται αν προσθέσουμε και το ποσοστό της εφορίας το οποίο στην Ελλάδα φτάνει στο 45%.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες αναζητείται τρόπος να μειωθεί το τελικό ποσό και να βρεθεί η χρυσή τομή.

Όπως αναφέρουν στην μανατζερική πιάτσα, ο Μάρκους Μπεργκ ως μόνιμος κάτοικος εδώ κι ενάμιση χρόνο των ΗΑΕ έχει τη δυνατότητα να λάβει ένα σημαντικό ποσό μπροστά, ως πριμ υπογραφής, σε τράπεζα του κρατιδίου και να φορολογηθεί με τον εκεί ισχύοντα φορολογικό συντελεστή, που είναι πολύ μικρότερος.

Από 'κει και πέρα, είναι δύσκολο για μια ελληνική ομάδα να προσφέρει τριετές συμβόλαιο στον Μπεργκ, διότι μέχρι να εξαντληθεί αυτό ο Σουηδός θα έχει φτάσει στα 36.

Λέγεται, λοιπόν, πως το πιο πιθανό είναι να του προταθεί συνεργασία για 2+1 χρόνια, με τον τελευταίο χρόνο να ενεργοποιείται αυτόματα αν πιάσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Πρόκειται για κάτι που ο Ολυμπιακός έκανε στο παρελθόν και με άλλους σπουδαίους ξένους άσους, όπως οι Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Τσόρι Ντομίνγκες...

filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: