22.4.19

«Κάνουν κακό στη ΝΔ...

...οι εμπαθείς που χτυπούν πρόσωπα»...

Μοιάζει από τους τελευταίους μιας γενιάς. Το παραδέχεται και ο ίδιος, άλλωστε, επιστρατεύοντας κάθε φορά ισχυρές δόσεις χιούμορ. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, «Βαγγέλης» για τους περισσότερους που τον συναντούν στο δρόμο και του απευθύνονται στον ενικό, μιλώντας στο Newpost, δίνει απαντήσεις για όλα και σε όλους.

Περιγράφει τους λόγους που τον έπεισαν να αναλάβει μία ακόμη αποστολή, αυτή του επικεφαλής της ευρωλίστας της...
Νέας Δημοκρατίας αναζητώντας το σταυρό σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η υποψηφιότητά του σηματοδοτεί ότι δεν είναι χαλαρή αυτή η ψήφος ενώ εκτιμά πως εφόσον όντως καταγραφεί το ισχυρό προβάδισμα και η νίκη της Ν.Δ. στις κάλπες, ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει άλλη επιλογή από την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών: «Η 27η Μαΐου δεν θα είναι ίδια με την 26 Μαΐου, και πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα συρθεί σε εθνικές εκλογές», σημειώνει.

Ο κ. Μεϊμαράκης περιγράφει τις δύσκολες ώρες για την Ελλάδα, μετά το δημοψήφισμα του 2015, μιλάει με κολακευτικά λόγια για το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου στην διαχείριση της κρίσης και σημειώνει ότι δικαιώθηκε απολύτως η θέση του να μην διακινδυνεύσουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. «Ήταν η στιγμή που διαπίστωσα ότι η χώρα δεν μπορεί να ζήσει έξω από τον σκληρό πυρήνα του ευρώ» σημειώνει, καλώντας, και υπό το πρίσμα του Brexit, «τους επικριτές εκείνης της άποψης- που έχουν βέβαια ρίξει πολύ νερό στο κρασί τους- να σκεφτούν σε ποια κατάσταση θα βρισκόμασταν σήμερα εάν δεν είχαμε πάρει εκείνη την απόφαση».

Ο πολύπειρος πολιτικός επιμένει στην ανάγκη να αποφευχθούν οι «κραυγές» και η περαιτέρω νοσηρότητα στο δημόσιο διάλογο και δεν αποφεύγει να σχολιάσει και τα πυρά που δέχεται, με οποιαδήποτε αφορμή, από ανώνυμα ή επώνυμα στελέχη για τις δημόσιες θέσεις του.

Μάλιστα, καλεί τους νεοδημοκράτες να «φιλτράρουν» όσα ακούγονται, ειδικά μέσα από κοινωνικά δίκτυα, και προειδοποιεί ότι οι προσωπικές επιθέσεις, σε ώρα μάχης, πλήττουν τελικά το κόμμα της Ν.Δ: «Είναι δυνατόν να σκέπτονται και να δρουν έτσι, όχι μόνον απέναντι στον Μεϊμαράκη αλλά και σε άλλα στελέχη; Όλοι έχουν απέναντι κάποιους εμπαθείς ή κάποιους που στηρίζουν κάποιον άλλο για τον σταυρό. Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής και δεν απαντώ. Με στεναχωρεί όμως. Επαναλαμβάνω, την ώρα της μάχης δεν μπορεί να χτυπάς πρόσωπα κάνοντας κακό και στο κόμμα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στο newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: