20.4.19

Διπλή μάχη...

Τη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένας αγώνας που δίνεται σε...
δύο πεδία, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, που προωθεί τη λιτότητα και την ανασφάλεια, που θρέφει και θρέφεται από τον φόβο.

Στην Ελλάδα η μάχη δίνεται για να μείνει η χώρα στον δρόμο της ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας, για να αποτραπεί η παλινόρθωση της Δεξιάς, αυτής που όχι μόνο είναι συνυπεύθυνη για την κατάρρευση της χώρας, αλλά που διολισθαίνει όλο και περισσότερο προς την Ακροδεξιά, ενισχύοντας παράλληλα τα νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά της.

Στην Ευρώπη η μάχη είναι πιο δύσκολη, καθώς εδώ δεν μιλάμε για αποτροπή της παλινόρθωσης, αλλά απαιτείται μια τιτάνια προσπάθεια από την πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων αφενός για να πάψουν να είναι “χωρίς εναλλακτική” οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες συνταγές, αφετέρου για να κοπεί ο αέρας από τα πανιά της Ακροδεξιάς.

Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα “για να φύγουν αυτοί”, όσο κι αν οχυρώνεται πίσω από αυτό το εφεύρημα η Νέα Δημοκρατία, καθώς ούτε θέλει ούτε μπορεί να προτείνει οτιδήποτε προωθητικό για την Ελλάδα ή την Ευρώπη. Είναι μια σκληρή αντιπαράθεση για το πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο.

Για το πώς θα διαμορφωθούν οι συνθήκες εργασίας και το κοινωνικό κράτος, πώς θα πάρουμε ως χώρα και ως ήπειρος την αναγκαία στροφή προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και μέριμνα για τους αδύναμους.

Είναι η μάχη για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: