30.4.19

«Αστακός» το Παρίσι ενόψει Πρωτομαγιάς...

Περισσότεροι από 7.400 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου...
αναμένονται «1.000-2.000 εξτρεμιστές ακτιβιστές», οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα να μετατραπεί το Παρίσι «σε πρωτεύουσα των ταραχών».

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι η απάντηση σε αυτά τα "black blocs" θα είναι «εξαιρετικά σθεναρή» στην περίπτωση που ξεσπάσουν βία επεισόδια στις διαδηλώσεις, είπε η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σιμπέτ Ντιαγέ.

«Δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση, πρέπει να προειδοποιούμε (…) Αύριο, υπάρχει κίνδυνος» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, 1.000-2.000 ακραίοι ακτιβιστές, που θα έχουν την ενίσχυση προσώπων από το εξωτερικό, ενδέχεται να επιχειρήσουν να σπείρουν την αταξία και τη βία» διευκρίνισε ο υπουργός. Αυτοί θα μπορούσαν να ενωθούν με τα χιλιάδες «ακραία «κίτρινα γιλέκα», τα μέλη του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» που έχουν αρχίσει να ριζοσπαστικοποιούνται» εξήγησε ο Καστανέρ.

Μπροστά στο κάλεσμα να μετατραπεί το Παρίσι σε «πρωτεύουσα των ταραχών», που απηύθυναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «κίτρινα γιλέκα» και «black blocs», ριζοσπαστικοποιημένοι και βίαιοι διαδηλωτές, ο Καστανέρ ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις με «περισσότερους από 7400 αστυνομικούς».

Επιπλέον, ντρόουν θα επιτηρούν τις κινητοποιήσεις από ψηλά, σύμφωνα με το υπουργείο...

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: