30.4.19

Έρευνα για εκατοντάδες «περίεργους θανάτους»...

...σε βρετανικό νοσοκομείο - Πάνω από 450 άτομα πέθαναν... μυστηριωδώς... 

Μια «εμπεριστατωμένη» ποινική έρευνα άρχισε σε νοσοκομείο του Χαμσάιρ, στη νότια Αγγλία, όπου σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν αφού τους συνταγογραφήθηκαν οπιοειδή χωρίς να τα...
χρειάζονται, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Κεντ.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις θεραπείες ασθενών που απεβίωσαν στο νοσοκομείο Gosport War Memorial από το 1987 έως το 2001, διευκρίνισε η αστυνομία.

Μια ανεξάρτητη έρευνα είχε καταλήξει τον Ιούνιο 2018 στο συμπέρασμα πως περισσότεροι από 450 άνθρωποι απεβίωσαν πρόωρα αφού είχαν δεχθεί με μη αρμόζοντα τρόπο παυσίπονα φάρμακα και πως σε 200 άλλους είχαν «πιθανόν» χορηγηθεί οπιοειδή χωρίς ιατρική αιτία στο διάστημα από το 1989 έως το 2000.

Αυτή η νέα εμπεριστατωμένη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τρεις προηγούμενες έρευνες για ύποπτους θανάτους ασθενών σ' αυτό το νοσοκομείο, αποφασίσθηκε μετά την εξέταση αυτό την αστυνομία του Κεντ και του Έσεξ στοιχείων που παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή.

Αναφερόμενος στις οικογένειες των θυμάτων, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κεντ Νικ Ντάουνινγκ δήλωσε πως ελπίζει ότι «η είδηση ότι θα διεξαγάγουμε εμπεριστατωμένη έρευνα θα τους προσφέρει κάποια ανακούφιση».

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να συναντηθούν μεμονωμένα με τις οικογένειες «καθώς οι αφηγήσεις τους για την απώλεια οικείων τους είναι αυτές που θα βοηθήσουν να εντάξουμε σ' ένα πλαίσιο τις ιατρικές εκτιμήσεις που έχουμε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: