20.4.19

Ο Μπακογιάννης της Πατησιών..



...συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων με τους κατοίκους του κέντρου...

«Μου λένε ‘μην μιλάτε για την ασφάλεια αλλά για την ανασφάλεια γιατί αυτό ζούμε εμείς εδώ’. Αυτό εισπράττω όπου σταθώ και όπου βρεθώ», ανέφερε ο...
Κώστας Μπακογιάννης σε συνάντηση με κατοίκους στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος στην Πλατεία Βικτωρίας, με πρωτοβουλία του Δικτύου «Μένουμε Πατησίων», στο χώρο του Victoria Square Project.

«Ξεκινάμε από την πρόληψη», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων σημειώνοντας ότι στόχος είναι να έχουμε μία πόλη φιλική στον μόνιμο κάτοικο, στον επισκέπτη, στην οικογένεια και εχθρική στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

«Η μεγάλη μάχη έχει να κάνει με την καθημερινότητα», υπογράμμισε ενώ μίλησε και για την καταστολή. Σε αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι το σχέδιό του προβλέπει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας που θα συντονίζει όλους τους συναρμόδιους φορείς, τη στενότερη συνεργασία της Ελληνικής με τη Δημοτική Αστυνομία, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας και αν χρειαστεί, τη συνεργασία του Δήμου και με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

«Ήδη γίνεται στο Πεδίον του Άρεως με επιτυχία. Μπορούμε να το πάμε και σε άλλες περιοχές», είπε ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως επιμένει στο θέμα της ασφάλειας καθώς στην πόλη κυριαρχεί ο φόβος.

«Δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά ασφάλεια. Η ασφάλεια είναι ασφάλεια, τελεία. Και πρέπει να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να την παρέχουμε», υπογράμμισε.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα τη δεχτούμε τόσο το καλύτερο για την πόλη μας», σημείωσε ενώ μιλώντας για την Πλατεία Ομονοίας είπε ότι είναι σαν να χωρίζει την Αθήνα στα δύο.

«Είναι σαν τοίχος. Πρέπει να τον γκρεμίσουμε. Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις», πρόσθεσε και παράλληλα αναφερόμενος στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής μίλησε για τον Μεγάλο Περίπατο που ήταν το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και την ενοποίηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τον Αρχαιολογικό Μουσείο και το κτίριο του Ακροπόλ. «Το μουσείο έχει 11.000 θεατά ευρήματα και άλλα 200.000 στις αποθήκες. Μπορούμε να στεγάσουμε τη σπουδαιότερη αρχαιολογική συλλογή του πλανήτη και να μετατρέψουμε την ευρύτερη περιοχή σε πόλο έλξης των επισκεπτών», επισήμανε.

διαβάστε όλο το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: