20.4.19

Στο κρατητήριο το Σαββατοκύριακο Λυκουρέζος-Παναγόπουλος...

Στο κρατητήριο θα περάσουν το Σαββατοκύριακό τους οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε...
εγκληματική οργάνωση από το 2014.

Οι δύο τους αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Ευτ. Νικοπουλου τη Μεγάλη Δευτέρα.

Οι δικηγόροι κατηγορούνται και για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Αρ. Φλώρου.

Εξερχόμενος του γραφείου του ανακριτή, ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!»

Οι κ.κ. Λυκουρέζος και Παναγόπουλος, βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του ανακριτή, με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης. Και οι δύο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έφτασε στο γραφείο του ανακριτή λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Στο πλευρό του βρίσκονταν συνεργάτες του, η Νατάσσα Καλογρίδη, αλλά και η κόρη του Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου, η οποια μόλις τον αντίκρυσε τον αγκάλιασε.

Στη συνέχεια, την πόρτα του ανακριτή πέρασε ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, ύστερα από ένταλμα που είχε εκδώσει σε βάρος του ο ειδικός ανακριτής.

Εν τω μεταξύ, την άποψη πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του Αλέξανδρου Λυκουρέζου δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας εξέφρασε ο συνηγόρος του, Θρασύβουλος Κονταξής. Όπως είπε, «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. 

Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. 

Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: