22.4.19

Έπεσε στα μονοψήφια...



 ...η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ...
Σε μονοψήφιο αριθμό ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαφορά που τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία, όπως καταγράφεται στην τελευταία δημοσκόπηση της "Pulse" για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι...
πρόκειται για την πρώτη μονοψήφια διαφορά στις δημοσκοπήσεις της Pulse κατά το τελευταίο εξάμηνο, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί ότι η συσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 54%, ενώ της Ν.Δ. σαφώς υψηλότερα, στο 83%.




Πιο συγκεκριμένα, η Ν.Δ. παραμένει στάσιμη στο 32,5% (όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση που έγινε στα τέλη Μαρτίου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βελτιώνει την επίδοσή του κατά μισή μονάδα και αγγίζει το 23%.

Στην τρίτη θέση ανεβαίνει το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 8%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 7,5%. Τελευταίο κόμμα που εισέρχεται στη Βουλή είναι το ΚΚΕ (με 5,5%), καθώς κανείς άλλος συνδυασμός δεν λαμβάνει πάνω από 3%.

Υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων (11,5%), οι οποίοι αναμένεται να είναι τελικά οι ρυθμιστές του αποτελέσματος.

Ανάλογη η εικόνα και στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, με τη Ν.Δ. να λαμβάνει το 31%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 22%...



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: