24.4.19

Η ουσία μιας αντιπαράθεσης...

Ο σάλος που ξέσπασε με αφορμή την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. ήταν αναμενόμενος. Στην...
πορεία, όμως, από όλες τις πλευρές χάθηκε η ουσία του θέματος, την οποία γνωρίζουν καλά και την αναδεικνύουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία, που σχολίασαν αρνητικά όσα έγραψαν οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας.

Για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο η κριτική αφορά το γεγονός ότι δεν μπορεί να μέμφεται τα μέτρα του κράτους πρόνοιας -όσα και αν είναι αυτά- και να λέει πως δεν τα έχει ανάγκη. Υπάρχουν άτομα με αναπηρία που τα έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν. Για τον Παύλο Πολάκη το πρόβλημα δεν εστιάζεται στο γεγονός ότι έκανε κριτική στην ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, αλλά στο πώς την έκανε.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιάννης Βαρδακαστάνης σωστά σχολίασε ότι και οι δύο έκαναν άστοχες δηλώσεις. Ορθότατη ήταν και η τοποθέτηση του ανάπηρου-ακτιβιστή και υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Ρέλλα, ο οποίος κατέκρινε τον υπουργό, αλλά ταυτόχρονα έστειλε και ένα αυτονόητο μήνυμα στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο: αν το ελληνικό κράτος δομηθεί έτσι ώστε κάθε ανάπηρος να έχει ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, θα πάψουμε και στη χώρα μας να θεωρούμε ηρωισμό -αν όχι θαύμα- την πρόοδο και διάκριση των ανθρώπων με αναπηρία.

Με αυτό το πρίσμα είναι απολύτως υποκριτική η στάση τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά την υπόθεση. Είναι υποκριτική για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή στο παρελθόν στελέχη και των δύο κομμάτων είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχες απαράδεκτες επιθέσεις.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κ. Γρηγοράκος είχε επιτεθεί σκαιότατα στον Π. Κουρουμπλή για την αναπηρία του, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δαβάκης είχε εξαπολύσει ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον των Ρομά. Παραδόξως, τότε, δεν είχε αντιδράσει κανείς.

Δεύτερον, επειδή ο κ. Μητσοτάκης έχει χρησιμοποιήσει από την πρώτη στιγμή την αναπηρία του κ. Κυμπουρόπουλου για προεκλογικούς λόγους. Και αυτό είναι εξίσου καταδικαστέο με τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος κάποτε πρέπει να μάθει την αξία της σιωπής...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: