20.4.19

Να μεταφερθούν σε δομές οι πρόσφυγες...






 ...επιμένει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους "σκηνίτες" της πλατείας Συντάγματος...

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που...
πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα.

Εν τω μεταξύ οι πρόσφυγες, που διανυκτέρευσαν χθες στην Πλατεία, αρνούνται να φύγουν παρά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις. Πρόκειται για τα άτομα που έμειναν άστεγα μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη σπίτι στα Εξάρχεια. Στην πλατεία έχουν στηθεί τουλάχιστον 20 σκηνές όπου διαμένουν και μικρά παιδιά.

Μάλιστα στην πλατεία Συντάγματος πήγε λεωφορείο ώστε να τους μεταφέρει σε δομές φιλοξενίας, όμως, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να μεταφερθούν και παρέμειναν στις σκηνές τους.

Αίτημά τους είναι να παραμείνουν στην Αθήνα και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να μένουν με τις σκηνές τους στο Σύνταγμα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ & CNN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: