30.4.19

Λιβαδειά: Ερευνες σε σπίτια για την "αδέσποτη σφαίρα"...



Υποψίες ότι ο δράστης που τραυμάτισε την 8άχρονη είναι ένστολος...

Σε νόμιμους κατόχους περιστρόφων, μόνιμους κατοίκους, συγγενείς ή φίλους, που μετείχαν στο γλέντι τριών σπιτιών στο χωριό Λεοντάρι επικεντρώνονται οι έρευνες για...
τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα.

Μάλιστα, οι αξιωματικοί του τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο δράστης να υπηρετεί σε κάποια διωκτική αρχή, αστυνομία, λιμενικό ακόμη και τον στρατό. Σε αυτή την εκτίμηση καταλήγουν μετά τη βαλλιστική εξέταση της σφαίρας που έβγαλαν οι γιατροί από το κεφάλι της 8χρονης Αλεξίας. Τα στελέχη του ειδικού τμήματος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπίστωσαν πως το βλήμα έχει προέλθει από περίστροφο, είτε από Μάγκνουμ 357, είτε των 38 χιλιοστών Σπέσιαλ, γνωστό ως 38άρι. Πρόκειται για όπλο που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν στελέχη που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας.

Αρχικά, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση του τραυματισμού της 8χρονης στις Θεσπιές από αδέσποτη σφαίρα, θα εντοπίσουν τους νόμιμους κατόχους τέτοιων περιστρόφων και θα τους καλέσουν να παραδώσουν τον οπλισμό τους για να γίνει βαλλιστική αντιπαραβολή-σύγκριση. Δηλαδή, να διαπιστωθεί αν η αδέσποτη σφαίρα προέρχεται από το δικό τους περίστροφο.

Ομως, αν δεν πρόκειται για νόμιμο όπλο, τότε η έρευνα θα δυσκολέψει πολύ καθώς θα επιχειρηθεί ο εντοπισμός ατόμων που κατείχαν παράνομα τέτοιο περίστροφο. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είναι στην περιοχή, προκειμένου να διερευνήσει την φορά της αδέσποτης σφαίρας, σε μία προσπάθεια εντοπισμού του σημείου που έγινε ο πυροβολισμός. Ερευνες γίνονται σε τουλάχιστον τρία σπίτια για τον εντοπισμό ύποπτου οπλισμού και τη λήψη καταθέσεων.

πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: