30.4.19

Μία γιορτή, πολλές συγκεντρώσεις...

Στον απόηχο της διαμάχης ΓΣΕΕ - ΠΑΜΕ και του διορισμού διοίκησης από το Πρωτοδικείο στη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του ιδιωτικού τομέα θα διεξαχθούν οι κινητοποιήσεις για τη φετινή εργατική Πρωτομαγιά.

Τα...
παραδοσιακά συνδικάτα δείχνουν να χάνουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της επιρροής που ασκούν στους εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν αμέτοχοι ή παρακολουθούν με αποστροφή γεγονότα όπως το πρόσφατο μη συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει όμως πιο επίκαιρο από ποτέ τόσο για την εργατική τάξη, που θέλει να πάρει πίσω όσα έχασε στα χρόνια των μνημονίων, όσο και για τους νέους εργαζόμενους που δεν έχουν καμία συνδικαλιστική δράση ή εκπροσώπηση και παραμένουν «αναλώσιμοι» και «αόρατοι».

Η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Στην ανακοίνωσή της εξαπολύει επίθεση κατά του ΠΑΜΕ (που δεν κατονομάζει), στο οποίο καταλογίζει βία και τραμπουκισμούς με σκοπό να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους Ελληνες εργαζόμενους «προσφέροντας έτσι άψογες υπηρεσίες στην κυβέρνηση με την οποία έχουν ταύτιση συμφερόντων».

Στη συνέχεια καταγγέλλει τον κομματικό συνδικαλισμό, καλώντας τα κόμματα να μείνουν εκτός συνδικάτων και έχοντας ως κεντρικό σύνθημα το «Με τα Συνδικάτα για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή - Έξω η βία από τα Συνδικάτα - Εξω τα κόμματα και οι κομματικοί στρατοί από το συνδικαλιστικό κίνημα».


Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του απαντά σε πολύ έντονο ύφος κατηγορώντας για άλλη μία φορά την ηγεσία της ΓΣΕΕ για χρυσαυγιτισμό. «Πρόκειται για υλικά που λερώνουν το νόημα της Πρωτομαγιάς και συκοφαντούν τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων» σχολιάζει χαρακτηριστικά. «Σπαταλούν τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων για να εκδίδουν ανακοινώσεις εμετικές, που θα μπορούσαν να φέρουν την υπογραφή της Χρυσής Αυγής.

Τέτοια κείμενα χρυσαυγίτικης λογικής πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια» αναφέρει ακόμα η προ ολίγων ημερών ανακοίνωση του συνδικάτου που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζεται συνδικαλιστική μαφία και οι εργαζόμενοι καλούνται να πορευτούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για να μπει τέλος στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που έχει επίσης αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 στην πλατεία Συντάγματος. Κινητοποιήσεις θα γίνουν ακόμη στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και αρκετές μεγάλες πόλεις.

Πιο ενωτική είναι η ΑΔΕΔΥ που καλεί επίσης στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος: «Η κυβέρνηση, αντί να θριαμβολογεί για έξοδο από τα μνημόνια, θα πρέπει να σκύψει με σεβασμό πάνω στα ερείπια και τις στάχτες των μνημονιακών πολιτικών για να επουλώσει τις πληγές. Ο φετινός εορτασμός για εμάς τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών».

Τα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συγκεντρώσεις στις 11 στο Μουσείο. Με τη χώρα να έχει εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο οι εργατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις βαίνουν μειούμενες το τελευταίο διάστημα, κάτι που επισημαίνει και η Ταξική Πορεία.

Ο λαός καλείται να επιλέξει διαχειριστή, επισημαίνει, εγκαλώντας για κοκορομαχίες τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ, «που έχουν πρωτοστατήσει στον πολιτικό-ιδεολογικό αφοπλισμό των εργαζομένων και την απομάκρυνσή τους από τα σωματεία. Και που συνεχίζουν τη διαλυτική τους δράση στο εργατικό κίνημα.

Με πιο χαρακτηριστική την πρόσφατη στάση τους στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που οδήγησε στη χειρότερη δυνατή εξέλιξη: στον διορισμό διοίκησης από το κράτος(!!!) και που όλοι χειροκρότησαν!». Η Ταξική Πορεία καλεί στις 11 στη συμβολή των Πανεπιστημίου και Πατησίων.

Πώς (δεν) θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
● Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας (ΠΝΟ, 24ωρη απεργία)

● Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) απεργεί για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τρίτης στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων την Πρωτομαγιά.

● Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό και τον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός).

● Δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ (24ωρη απεργία)

Κυκλοφορούν
● Οι εργαζόμενοι στο μετρό θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί. Την υπόλοιπη ημέρα της Πρωτομαγιάς το μετρό θα κυκλοφορεί, αλλά όχι στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

● Κανονικά θα κυκλοφορεί το τραμ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: