21.4.19

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ «στραγγίζει» τις τσέπες των εργαζομένων...

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της αποψινής ομιλίας στο Χαϊδάρι, είπε ότι «υποκλινόμαστε στη μνήμη όλων των θυμάτων της χούντας» και...
απέτισε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν, καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιτάχθηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια στους πραξικοπηματίες.

Επισήμανε ότι «η στρατιωτική δικτατορία, που επιβλήθηκε την 21η Απρίλη 1967, ήταν μια μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, μια άλλη μορφή άσκησης της καπιταλιστικής εξουσίας» και «απόδειξη, πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία των συμφερόντων της, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εναλλάσσει την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης».

Ανέφερε ότι «ανάμεσα στα «έργα και τις ήμερες» της χούντας, ξεχωρίζει το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, που έδωσε το έναυσμα για την τουρκική εισβολή στο νησί».

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τόσο «τις ισχυρές φωνές ηττοπάθειας και εκείνων των χρόνων» όσο και τις «φωνές του συμβιβασμού, ιδιαίτερα όταν η χούντα προσπάθησε να μασκαρευτεί με τη λεγόμενη «φιλελευθεροποίηση» του Μαρκεζίνη, όπως οι πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι οι ίδιοι που τώρα έχουν κάνει σημαία τους την «αναγκαία προσαρμογή» υπογράμμισε.

«Εμπνεόμαστε απ' την ιστορία της αντιδικτατορικής πάλης, διδασκόμαστε, μπορούμε να γκρεμίσουμε τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τους απόγονους των βασανιστών της χούντας απ' την τρίτη θέση. Να τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, μαζί με τους χουντικούς που θαυμάζουν.

Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο φασισμός, γιατί είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει» υπογράμμισε.

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, της «Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θα είναι το καινούργιο, το διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα, που θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στο λαό μας» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε στην αισιοδοξία και ανάταση «ακόμα και σε όσους δεν μας ψήφισαν» από την εκλογή του κομμουνιστή δημάρχου, Μιχάλη Σελέκου, στο Χαϊδάρι και σημείωσε ότι «στο Χαϊδάρι, στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία» οι κομμουνιστές δήμαρχοι «στάθηκαν αμετακίνητοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά με ακόμα περισσότερους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους σε όλη την Ελλάδα».

Είπε ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσουν να καταψηφίζουν όλα τα μέτρα που στρέφονται κατά των εργαζομένων και να αποκαλύπτουν όλα όσα αντιλαϊκά αντεργατικά αποφασίζονται, για να γίνουν μετά κατευθύνσεις προς τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

«Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων» είπε, τονίζοντας ότι το δυνατό «ΝΑΙ» στο ΚΚΕ σημαίνει «ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», «πιό δυνατό αγώνα ενάντια στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ», γνήσια έκφραση της λαϊκής αντίθεσης στην ΕΕ και ταυτόχρονα «πανευρωπαϊκό μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να «πάρει τα πάνω του» το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι οι εργαζόμενοι «δεν έχουν κανένα λόγο να χειροκροτούν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ στραγγίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ απ' τις τσέπες τους για να πληρώσει το ΔΝΤ» καθώς «τα 3,5 δις ευρώ που θα δοθούν στο ΔΝΤ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: