22.4.19

Ο Άγιος Βασίλης διαψεύδει τον Μητσοτάκη...

Μοιάζει λίγο με φανταστικό σενάριο, αλλά δυστυχώς οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις δεν είναι εντελώς συμπτωματική...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια από τις πολλές βόλτες τους στους δρόμους της Αθήνας, κατά τις...
οποίες οι πολίτες σπεύδουν αυθορμήτως να τον χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, συνάντησε και τον Άγιο Βασίλη. 

Ο συμπαθής άγιος, σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στα σόσιαλ μίντια, έσπευσε να τον ευχαριστήσει που έθεσε με παρρησία το θέμα της κατάργησης του δώρου των Χριστουγέννων. «Επιτέλους κάποιος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δώρα τα Χριστούγεννα πρέπει να φέρνω μόνο εγώ κι όχι το πελατειακό κράτος» φέρεται να του είπε.

Ο άγιος προφανώς αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση Μητσοτάκη κατά την οποία ξεκαθάρισε: «Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς, ώστε επί της ουσίας να μετατραπούν σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος. Αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών».

Είναι γεγονός ότι η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη έγινε viral, κερδίζοντας την αποδοχή χιλιάδων νέων που θέλουν να ζήσουν σε έναν κόσμο νεοφιλελεύθερο που δεν θα τους κακομαθαίνει, αντιθέτως θα τους δοκιμάζει διαρκώς, θα τους επιφυλάσσει δυσκολίες και βάσανα και θα τους ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στον σκληρό Μεσαίωνα.

Δυστυχώς, ακολούθησαν αντιδράσεις από ακραίους και ιδεοληπτικούς που έκαναν λόγο για απαράδεκτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι αιτιάσεις για ανάλγητη και ιδιοτελή στάση προς το πρόσωπο του Άγιου Βασίλη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις επιθέσεις αυτές στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δεν μπορεί πια αυτή η κοινωνία να στηρίζεται στους μύθους των ξωτικών και του Άγιου Βασίλη». «Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «όταν φύγουν οι άχρηστοι συριζαίοι, μια σοβαρή κυβέρνηση θα έρθει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων, να δουν οι νέοι τον Χριστό φαντάρο, ώστε να ενδυναμωθεί και το εθνικό τους φρόνημα».

Μια ακόμα διάψευση σοκ

Μετά τον πωλητή του περιοδικού «Σχεδία» και τους καλλιτέχνες, ηχηρή ήταν και η διάψευση και από τον Άγιο Βασίλη που έκανε λόγο για «επικοινωνιακό σόου της Ν.Δ.». «Είμαι δημοκράτης, δεν είπα ποτέ τέτοιες κουβέντες. Αυτά είναι fake news της Περαιώς. Δεν θα μπορούσα ποτέ στην αιώνια ζωή μου να ταχθώ υπέρ τέτοιων αντικοινωνικών μέτρων. Εγώ υπηρετώ την κοινωνία αιώνες τώρα. Είδα τον πρόεδρο της Ν.Δ., τον χαιρέτησα, όπως επιβάλλει η ευγένεια της αγιοσύνης μου, και έφυγα. Αυτό ήταν όλο. Τα υπόλοιπα είναι αισχρά ψεύδη» δήλωσε ο άγιος φανερά εκνευρισμένος.

* Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις δεν είναι εντελώς συμπτωματική...

Παπαλάμπραινα

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: