7.4.19

«Δημοσκοπικός παροξυσμός»...

Είναι η συνήθης πρακτική της ΝΔ: κάθε φορά που κάτι δεν της πάει καλά, ή κάτι πάει καλά για την κυβέρνηση, εξαπολύει… δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι...
πολίτες ανυπομονούν να την ψηφίσουν. Το κόλπο πάλιωσε και είναι αναγνωρίσιμο.

Αυτή τη φορά ο δημοσκοπικός παροξυσμός είχε προγραμματιστεί να συμπιέσει με την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια- με την οποία προφανώς συνδέεται και η εμφάνιση Μητσοτάκη στο Open– όπου με άγνοια κινδύνου ξανασερβίρισε τη θεωρία για ανταλλαγή των συντάξεων με τη συμφωνία των Πρεσπών. Να μην ξεχάσει να το θυμίσει στην Μέρκελ, τον Γιούνκερ και την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αν τους ξαναδεί.

Ωστόσο στην επικαιρότητα ήλθε και το θέμα των δάνειων που καταβρόχθιζαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Μετά την ανήθικη ανακοίνωση Κινάλ -με την οποία κατηγορούσε τους πολίτες γιατί του μείωσαν τα εκλογικά ποσοστά και παίρνει λιγότερα από το κράτος και γι’ αυτό ζητούσε από τους πολίτες να του πληρώσουν τα δάνεια- προέκυψε και η ΝΔ με κάτι παρεμφερές: Αντί να απολογηθεί για τα δικά της δάνεια την πέφτει στον… Τσίπρα.

«Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του προς την Εθνική Τράπεζα αιτήθηκε να επεκταθεί το δάνειο που είχε λάβει το κόμμα του χωρίς να τηρούνται τα αναγκαία χρηματοοικονομικά κριτήρια. Ας το καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου. Ακόμη και η υποκρισία έχει τα όρια της».

Προφανώς. Ειδικά όταν συνδυάζεται μα την αναισθησία σαν αυτή που επιδεικνύει ο συντάκτης της ανακοίνωσης. Μη έχοντας τι να πει.

Αν τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πρόβλημα, είναι αυτοτελές θέμα. Είναι κάτι που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τη ΝΔ να δώσει εξηγήσεις για τα δικά της δάνεια. Πώς τα πήρε, πώς ξόδεψε τα λεφτά που πήρε και πότε θα τα αποπληρώσει.

Προφανώς τα 200 εκατομμύρια της ΝΔ και τα άλλα τόσα του ΠΑΣΟΚ δεν θα επιστραφούν ποτέ και θα τα πληρώσουν οι καταθέτες. Αυτό κάνει χειρότερη τη συμπεριφορά της ΝΔ που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από εξυπνάδες και συμψηφισμούς. Και κυρίως πίσω από δημοσκοπήσεις των οποίων η αδιαφάνεια προεξοφλεί ότι έχουν την εγκυρότητα των αντίστοιχων του 2015...

anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: