20.4.19

Παραμένουν στις σκηνές τους στο Σύνταγμα οι μετανάστες...

Αρνούνται να μεταφερθούν σε δομές...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις στο Σύνταγμα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους περίπου 50 πρόσφυγες που έστησαν σκηνές από το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία.

Οι μετανάστες, που...
μέχρι πρόσφατα διέμεναν σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, και τα οποία εκκενώθηκαν στην τελευταία επιχείρηση της... αστυνομίας, αρνούνται να φύγουν από το κεντρικό σημείο της Αθήνας και να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, όπως τους ζητείται να πράξουν.

syntagma_prosfyges1

Στο σημείο από το πρωί βρίσκονται διαπραγματευτές μαζί με διερμηνείς αλλά και ένα λεωφορείο, έτοιμο να τους μεταφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει από εχθές απέναντι από τη Βουλή με πλακάτ και χαρτόνια που γράφουν συνθήματα όπως «γιατί μας αναγκάζετε να μένουμε σε σκηνές όταν υπάρχουν τόσα άδεια κτίρια» και «είμαστε οικογένειες, θέλουμε βοήθεια».

ref-syntagma-6

Χαρακόπουλος: Επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης

Αιχμές για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το δίδυμο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα), άφησε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες» και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν αναλάβει τις ευθύνες του.

ref-syntagma-4

Αναλυτικά, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει:

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες.

ref-syntagma-2

Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του»...

protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: